Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Османи: Одлучили смо да не говоримо о раду на новим признањима да се Србија не би мешала

© AP Photo / Visar KryeziuВјоса Османи
Вјоса Османи - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Косовска председница Вјоса Османи изјавила је у емисији Рубикон да Косово улаже све напоре како би остварило нова признања, али да је одлучено да се о томе не говори, како Србија не би лобирала против тих признања, преноси Кљан Косова.
"Са министарком спољних послова Доником Гервалом састали смо се са низом земаља које не признају Косово, али то нисмо објавили из стратешких разлога, јер тиме јасно стављамо до знања Србији где треба да напада. Са стратешким партнерима смо одлучили да о томе говоримо тек када дође до признања", рекла је Османи.
Говорећи о разговорима са делегацијом једне афричке земље, о чему је раније говорио лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли, Османи каже да су косовска делегација састала са представницима те земље и да суи м објаснили процедуре и даље кораке.
"Послала сам писмо председнику те државе и од њих чекамо коначан одговор", рекла је она.

Приштина прозива Београд и Москву и прети НАТО војском

Османи покушала је да направи паралелу између ситуације у Украјини и на Косову оптуживши Србију да у случају Косова „циља оно што Русија циља у Украјини и Грузији“.
Османи је рекла и да „склоност Русије ка дестабилизацији није само везана за Украјину, већ и за регион Балкана“, пренео је Кљан Косова.
Она верује да ће „Србија подржати Русију у њеној акцији у Украјини“, али је упозорила Србију да у случају да „размишља о нападу на Косово, треба да зна да ће се суочити не само са војском и полицијом Косова, већ и са војском НАТО, јер војска НАТО има пун мандат да заштити сваки део граница Републике Косово, посебно оних на северу“, пренео је Танјуг.
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СРБИЈА
Тотални крах дијалога Београда и Приштине: Сада ће и Европа имати прече теме
Небојша Човић у емисији Спутњик спорт: Миљанов корнер - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СРБИЈА
Ако се Запад тек сада сетио међународног права – нека отпризнају Косово /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала