- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наследник Јусеина Болта стиже у Београд – падаће рекорди!

© Фото : Атлетски савез СрбијеМарсел Џејкобс
Марсел Џејкобс - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Ламонт Марсел Џејкобс, италијански атлетичар, један је од главних фаворита за најсјајније одличја на Светском првенству у атлетици које се одржава у Београду од 18.марта.
Јусеин Болт, годинама најбржи човек планете, одласком у пензију оставио је дубоку празнину у атлетици.
Многи спортски и атлетски стручњаци тврдили су да се дуго у дисциплини 100 метара за мушкарце неће скоро појавити неко као што је био Болт, али Италијан Џејкобс демантовао је тврдње.
Исклесано тело прекривено тетоважама, атрактивни атлета у плавом изашао је на стазу у Токију, одувао конкуренцију на Олимпијским играма и залудео свет. Џејкобс после великог успеха стиже у Београд.
Италијан ће се српској публици представити седмог марта на „Belgrade Indoor Meeting“ који се одржава пре почетка првенства.
Џејкобс ипак није копија ниједног претходног шампиона у његовој дисциплини, он је уникатан и сопственом магијом чини чуда и пише нову спортску причу чији смо савременици и сведоци.
Пре него што се определио за „краљицу спортова“ бавио се кошарком и фудбалом. Рођен је у Америци, али је као беба отишао са мајком у њену родну Италију и постао део историје те земље.
© Фото : Атлетски савез СрбијеМарсел Џејкобс
Марсел Џејкобс - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Марсел Џејкобс
Италијан није желео превише да прича о очекивањима од шампионата у Београду, али је истакао да ће дати све од себе како би постигао најбоље резултате.
Радујем се Светском првенству у атлетици у Београду. Знам да ће такмичење бити на највећем нивоу и то ми заиста даје велику инспирацију,. Моја очекивања? Верујем да нема границе“, истакао је Џејкобс.
Европски шампион на 60 метара у дворани који је тек 2018. године напустио скок и преорјентисао се на спринт, приредио је једно од највећих изненађења у Токију када је освојио злато на 100 метара за само 9,80, секунди чиме је постао први Италијан у историји који је у овој дисциплини дошао до олимпијског злата.
Марсел у Србију стиже мотивисан и са два нова злата која је освојио 2022. на митинзима Берлину и пољском Лодзу.
Сада је фаворит за злата, али Београд не памти по добром.
„Био сам у Београду 2017. године и није прошло најбоље. Нисам успео како сам се надао. Али то је било тада када сам се бавио другом дисциплином, а сада је сада! Узбуђен сам што се враћам“, истакао је Џејкобс.
Италијан се осврнуо и на ситуацију која је проузроковала пандемија корона вируса, те се нада да ће што већи број људи моћи да прати првенство са трибина.
„Протекле две године су биле заиста тешке за све. Толико живота је изгубљено и толико људи у мом родном региону у Ломбардији је изгубило људе које воле. Трчање није као скок или скок увис где чујете како публика навија за вас, гура вас даље. Када трчите, не чујете ништа. Све док не престанеш. Пуна арена је важна за спорт и заиста се надам да ћемо, када се заврши пандемија сви моћи да се вратимо у нормалу. Тај заиста добар осећај после трке када нестане тензија и осетите да вас публика свуда око вас подржава, радујем се повратку таквих момената“, објаснио је атлетичар.
Несвакидашњи атлета којим се Италија поноси, Џејкобс има нови циљ, а то је рушење рекорда чувеног Болта. Рекорди у атлетици су дуготрајни, прођу деценије док се не појави неко ко помери границе. Можда баш Београд буде сведок нових рекорда на Светском првенству.
Атлетика промоција медаља - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
СПОРТ
Представљене медаље за СП у атлетици – доминирају знаменитости Београда /фото/
Шведски атлетичар Арманд Дуплантис - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СПОРТ
Рекордер се радује Београду: Имам посебан задатак!
Миљан Милићевић и Асмир Колашинац - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
Подкаст
Асмир Колашинац открива зашто Ивана Шпановић није узела злато у Токију | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала