- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Тесла“ отвара нову фабрику у Кини - капацитет два милиона возила

CC BY 2.0 / Wikipedia/Steve Jurvetson / Фабрика за производњу аутомобила Тесла
Фабрика за производњу аутомобила Тесла - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
Пратите нас
Компанија „Тесла“ намерава да отвори нову фабрику у Шангају, чиме би производња електричних аутомобила те фирме у Кини била удвостручена.
Нова фабрика електричних возила биће отворена у близини „Теслиног“ постојећег погона у Кини, познатог као „Гигафабрика 3“, тврди „Њујорк пост“, позивајући се на изворе из компаније милијардера Илона Маска.
Нова фабрика моћи ће да произведе до два милиона возила годишње, чиме би „Тесла“ стао раме уз раме неким од највећих аутомобилских компанија које имају погоне у Кини.
Одлука „Тесле“ да отвори још једну фабрику у Шангају приписује се добрим условима пословања за америчку компанију у том кинеском граду. За разлику од других ауто-компанија, „Тесла“ није морао да оформи заједничко предузеће са неком кинеском аутомобилском фирмом, па компанија Илона Маска може да контролише производњу у потпуности.
„Теслина“ продаја у Кини је у успону, а погон у Шангају је од кључног значаја и за испоруку електричних аутомобила овог произвођача у многе земље, као што су Немачка и Јапан.
Према подацима израчунатим на основу извештаја Асоцијације за путничка возила Кине, готово половина од 936.000 возила „Тесле“ за извоз потиче из кинеског погона.
Поређења ради, „Тојотине“ фабрике у Кини годишње произведу 1,6 милиона возила, док погони „Џенерал Моторса“ производе 1,4 милиона.
Тесла модел 3 - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
ЕКОНОМИЈА
„Тесла“ под истрагом због лажирања километраже
Тесла модел С - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Директор „Тесле“ открио ко је највећа конкуренција том електричном аутомобилу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала