- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић проговорио о болном тренутку: Нисам могао ни да сервирам

© AFP 2023 / JORGE FERRARIНовак Ђоковић током конференције у Дубаију 2022.
Новак Ђоковић током конференције у Дубаију 2022. - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић дао је за „Л’ Екип“ опширан интервју у којем је причао о свом ставу по питању вакцине, својој физичкој спреми и повредама које су му правиле проблеме у каријери.
Најбољи тенисер света вратио се тенису у доброј форми, али је у четвртфиналу било приметно да му фали врхунског тениса и заустављен је од Јиржија Веслог.
Пре дуела са искусним леворуким тенисером, Новак је дао опширам интервју за француски лист – Л'Екип.
Ђоковић је поновио свој став о вакцини и још једном изнео објашњење да не жели да је прими, али да то није став који не би могао да се промени у будућности.
Поред актуелних тема Новака је новинар француског листа подсетио на најтеже периоде у каријери које је успешно сваки пут пребродио због чега се и враћао још јачи на терен. Иако је подигао 20 Гренд слем трофеја, Новак је истакао да и даље поставља себи питања, а колико тражи од свог тима доказује и на мечевима када га преплаве емоције.
„Имао сам срећу да нисам често био болестан или повређен током каријере. Најтежа је била повреда са лактом. Један сам од најконстантнијих тенисера свих времена и успео сам да одржим своје тело здравим. То је за мене био доказ да радим праве ствари, на крају су чињенице и резултати битни. А чак и поред резултата ја стално постављам себи питања и тражим пуно од свог тима“, објаснио је Новак.
Новак је пре тачно четири године морао на операцију лакта, након чега је успео да се врати и поново буде број један. Ипак, српски ас данас се каје због неких поступака током тог опоравка.
„Заиста сам дубоко размишљао о томе и морао сам да се оперишем. Али сам погрешио у неким стварима око тога. Нисам дао довољно времена да се мој лакат опорави и узимао сам лекове против упала, што сада избегавам. Тада ми је то краткорочно помагало“, открио је број један.
Операцију је одлагао јер како је истакао не воли посете хирурзима и нада се да му више неће бити потребни.
„Дошао сам до тренутка када ми је тело рекло да нема више покушаја. Нисам могао ни да сервирам. Отишао сам код једног од најбољих хирурга на свету који је урадио одличан посао и захвалан сам му на томе. Био сам уплашен, ја не волим хирурге. Надам се да их нећу видети више никад у животу и све радим да тако буде“, испричао је Ђоковић.
Да своје тело усмери у добром правцу научила га је одавно Јелена Генчић којој је и данас захвалан.
„Морам да кажем да сам имао среће што је на мене позитивно утицала моја тениска мајка Јеленa Генчић и њен холистички приступ телу. Прва ми је рекла да морам да пазим шта једем, колико сати спавам. Објаснила ми је колико је битно читање и шта све морам да радим како би успео. То је приступ од 360 степени, а тако размишљам од када сам имао седам-сам година“, објаснио је први рекет света.
© Фото : Screenshot/Youtube@Agape - Aleksandar GajšekЈелена Генчић и Новак Ђоковић
Јелена Генчић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
Јелена Генчић и Новак Ђоковић
На почетку каријере Новак се мучио са респираторним проблемима, а када је променио приступ и начин исхране свет је убрзо добио новог броја један.
„У 2010. години се десила највећа промена када сам променио исхрану и то ми је помогло да се решим респираторних проблема који су ме мучили када сам био млађи. Све сам пробао, па и операцију носа, разне лекове, вежбе, али ништа није помогло. Имао сам интолеранцију на глутен, а да то нисам знао. Дијета је постала потпуно нови начин живота. Она је разлог што за све што стављам у своје тело правим јако строге процене. Не можете да ме натерате да узмем било шта и то је мој концепт независности у животу“, објаснио је Ђоковић.
Његов став огледа се и у изјави коју је дао поводом вакцинације, па је јасно да се Ђоковић држи својих принципа.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СПОРТ
Емотивна порука за Руса: „Дете, не престај да сањаш“ /видео/
Новак Ђоковић Јиржи Весели - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СПОРТ
Чех је шокирао Новака, шест година касније време је за освету
Шпански тенисер Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СПОРТ
Медведев за корак ближи рушењу Ђоковића, Надалу„очишћен“ пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала