- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ово је формула за смањење штете од слатке хране у телу

CC0 / Unsplash / Un pastel de chocolate
Un pastel de chocolate - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Сви дијететичари се слажу да су десерти, колачи и слатка пецива штетни за организам. Спутњик је разговарао са нутриционистом Јулијом Пигаревом како би открио како се штета коју ова храна наноси нашем здрављу може свести на минимум.
Негативан став нутрициониста према овим намирницама објашњава се саставом угљених хидрата и масти које оне садрже. Стога, како би се смањио њихов негативан утицај на тело, Јулија Пигарева предлаже да изаберете право време за њихову конзумацију.

„Дезерт треба јести после нормалног оброка. То је боље него јести слаткише само из забаве. Морате да схватите да када једете главно јело, онда су мање шансе да поједете велику количину десерта“, наглашава нутрициониста.

Он је додала да је пре десерта најбоље појести протеинску храну уз доста поврћа, јер ће то не само да се не злоупотребљава количина слатке хране и спречити и нагли пораст шећера у крви.
„Важно је одабрати главно јело доста пре десерта. Савремени нутриционисти препоручују да једете протеински оброк са прилогом од много поврћа, које има влакна. Након таквог оброка, могућност да се поједе велике количине десерта ће сигурно бити минимална“, објашњава она, преноси Спутњик мундо.
Јулија Пигарева је закључила да је ово најпрепоручљивије за минимизирање оштећења организма, јер шећер неће претерано оптерећивати панкреас и смањити ризик од развоја болести услед хипергликемије.
Дијета - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
РУСИЈА
Зашто неки људи могу много да поједу и да се не угоје
Пасуљ - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
РУСИЈА
Јефтини а доступни: Пет најбољих народних лекова за ефикасно смањење холестерола
Храна - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
ДРУШТВО
Шест ствари које не смете да радите после јела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала