https://sputnikportal.rs/20220226/ovo-je-formula-za-smanjenje-stete-od-slatke-hrane-u-telu-1134593670.html
Ово је формула за смањење штете од слатке хране у телу
Ово је формула за смањење штете од слатке хране у телу
Sputnik Србија
Сви дијететичари се слажу да су десерти, колачи и слатка пецива штетни за организам. Спутњик је разговарао са нутриционистом Јулијом Пигаревом како би открио... 26.02.2022, Sputnik Србија
2022-02-26T20:58+0100
2022-02-26T20:58+0100
2022-02-26T20:58+0100
друштво
друштво
стил живота
исхрана
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/15/1134593678_0:241:2785:1808_1920x0_80_0_0_78b80faccb658dae51fd70ee7a5965e6.jpg
Негативан став нутрициониста према овим намирницама објашњава се саставом угљених хидрата и масти које оне садрже. Стога, како би се смањио њихов негативан утицај на тело, Јулија Пигарева предлаже да изаберете право време за њихову конзумацију.Он је додала да је пре десерта најбоље појести протеинску храну уз доста поврћа, јер ће то не само да се не злоупотребљава количина слатке хране и спречити и нагли пораст шећера у крви.„Важно је одабрати главно јело доста пре десерта. Савремени нутриционисти препоручују да једете протеински оброк са прилогом од много поврћа, које има влакна. Након таквог оброка, могућност да се поједе велике количине десерта ће сигурно бити минимална“, објашњава она, преноси Спутњик мундо.Јулија Пигарева је закључила да је ово најпрепоручљивије за минимизирање оштећења организма, јер шећер неће претерано оптерећивати панкреас и смањити ризик од развоја болести услед хипергликемије.
https://sputnikportal.rs/20220218/zasto-neki-ljudi-mogu-mnogo-da-pojedu-i-da-se-ne-ugoje-1134470236.html
https://sputnikportal.rs/20220213/jeftini-a-dostupni-pet-najboljih-narodnih-lekova-za-efikasno-smanjenje-holesterola-1134316194.html
https://sputnikportal.rs/20220204/sest-stvari-koje-ne-smete-da-radite-posle-jela-1133969684.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e6/02/15/1134593678_27:0:2758:2048_1920x0_80_0_0_d4249832a6f0cc1cb2fc4f91c7df115b.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, исхрана, магазин
друштво, стил живота, исхрана, магазин
Ово је формула за смањење штете од слатке хране у телу
Сви дијететичари се слажу да су десерти, колачи и слатка пецива штетни за организам. Спутњик је разговарао са нутриционистом Јулијом Пигаревом како би открио како се штета коју ова храна наноси нашем здрављу може свести на минимум.
Негативан став нутрициониста према овим намирницама објашњава се саставом угљених хидрата и масти које оне садрже. Стога, како би се смањио њихов негативан утицај на тело, Јулија Пигарева предлаже да изаберете право време за њихову конзумацију.
„Дезерт треба јести после нормалног оброка. То је боље него јести слаткише само из забаве. Морате да схватите да када једете главно јело, онда су мање шансе да поједете велику количину десерта“, наглашава нутрициониста.
Он је додала да је пре десерта најбоље појести протеинску храну уз доста поврћа, јер ће то не само да се не злоупотребљава количина слатке хране и спречити и нагли пораст шећера у крви.
„Важно је одабрати главно јело доста пре десерта. Савремени нутриционисти препоручују да једете протеински оброк са прилогом од
много поврћа, које има влакна. Након таквог оброка, могућност да се поједе велике количине десерта ће сигурно бити минимална“, објашњава она,
преноси Спутњик мундо.
Јулија Пигарева је закључила да је ово најпрепоручљивије за минимизирање оштећења организма, јер шећер неће претерано оптерећивати панкреас и смањити ризик од развоја болести услед хипергликемије.