- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бојкот говора Лаврова у Женеви; Захарова: Лицемери

© REUTERS / POOLСнимљени говор министра спољних послова Сергеја Лаврова на седници УН о људским правима у Женеви
Снимљени говор министра спољних послова Сергеја Лаврова на седници УН о људским правима у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Велики број западних делегација које учествују на конференцији о разоружању у Женеви напустиле су салу у знак бојкота током емитовања говора руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, преноси агенција Франс прес.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Дипломате су демонстративно напустиле салу на почетку Лавровљевог говора који је унапред снимљен“, наводи се у саопштењу.
Када је пренос почео, дипломате из великог броја земаља представљених на конференцији напустиле су салу, ван које је бојкот поздрављен аплаузом, наводи агенција. Међу онима који су остали да саслушају министра остале су делегације Јемена, Алжира, Венецуеле, Сирије и Туниса.

Захарова: Лицемери

Коментаришући за Спутњик овај бојкот, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да они никада нису напуштали салу када је говорила делегација Украјине чији је режим убијао цивиле у Донбасу.
„Лицемери чије је злочиначко ћутање изазвало сукоб“, констатовала је она.
Раније је посета Лаврова Конференцији о људским правима УН и Конференцији о разоружању отказана због забране лета за његов авион од стране земаља ЕУ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала