- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидер ДНР: Војна операција у Украјини иде убрзаним темпом

© Sputnik / Иван Родионов / Уђи у базу фотографијаБатерија ракетних лансера "Град" у близини Маријупоља
Батерија ракетних лансера Град у близини Маријупоља - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Специјална војна операција демилитаризације Украјине одвија се брже него што је планирано, темпо је висок, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
„Темпо је, с обзиром на све елементе, доста висок, идемо негде чак и пре рока, јер су по плану били и други датуми, с обзиром да смо били свесни са чиме ћемо се суочити“, рекао је Пушилин за емисију „Соловјов уживо“.
Према његовим речима, тренутно је за цивилно становништво боље да остане код куће, јер се не зна како ће се понашати националисти.
„Боље је за цивилно становништво да се нигде не креће, нигде не бежи, не иде, боље је да остане код куће и само сачека ослобођење“, оценио је Пушилин.
Како је истакао, ДНР не зна „како ће се понашати националисти“.
Он је додао да се број украјинских војника који су се предали креће у стотинама као и да им је обезбеђена храна и медицинска помоћ.
„Они су положили оружје... све оне који су положили оружје имамо задатак да их вратимо кући после завршетка борбених дејстава, након што потпишу изјаве да се неће борити против Доњецке Народне Републике, Луганске Народне Републике и Руске Федерације. Све који положе оружје. Обезбеђено им је све што им је потребно, храна, медицинска помоћ, до краја борбених дејстава“, навео је Пушилин.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Ситуација у ДНР - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Русија не верује да Кијев жели договор, Бајден помешао Украјинце и Иранце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала