- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Незапамћене поплаве у Аустралији: Десет мртвих, ангажована војска, Сиднеј у опасности /видео, фото/

© Tanjug / Ватрогасна и хитна служба Квинсленда / АППоплаве у Аустралији
Поплаве у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Број погинулих у поплавама на истоку Аустралије је данас порастао на десет, а војни хеликоптери настављају да спасавају људе са кровова кућа у поплављеним насељима.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Десета жртва незапамћених поплава је жена старости око 80 година која је пронађена мртва на једном поплављеном имању, саопштила је локална полиција, а преноси агенција Ројтерс.
Поплавна вода проузрокована обилним кишама које су почеле да падају још крајем прошле недеље, потопила је неколико градова и мостова у Kвинсленду и Новом Јужном Велсу.
У овом тренутку се обилне кише крећу према Сиднеју, који је сада у опасности од наглих поплава, преноси Танјуг.
„Овај прилично снажан временски систем ће ускоро доћи на централну обалу Сиднеја и ми већ сада осећамо елементе тога“, изјавио је аустралијски премијер Скот Морисон током конференције за медије.
Премијер Новог Јужног Велса Доминик Пероте описао је екстремне временске прилике као нешто што се догађа једном у хиљаду година, наводећи да су екипе хитне помоћи извеле више од 1.000 акција спасавања у тој држави након што су до сада примиле 6.000 позива за помоћ.
Више стотина људи је и даље заглављено у својим домовима у граду Лизмор на северу Новог Јужног Велса, суочавајући се са најгорим поплавама у историји, а постоје извештаји да су неки од њих провели ноћ на крововима.
Мајор Стив Kриг је изјавио да се девет особа и даље води као нестало, а 400 спасавања тек треба да се спроведе.
Поплаве у Аустралији - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
СВЕТ
„Метеоролошка бомба“: Потоп у Аустралији, људи на крововима кућа, масовна евакуација /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала