- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Забрањују Спутњик на Јутјубу – гледајте нас на слободној видео платформи Odysee

© Sputnik / Радоје ПантовићРадијски студио Спутњика Србија у Београду.
Радијски студио Спутњика Србија у Београду. - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
Пратите нас
Сав видео садржај Спутњика Србија од сада можете пратити на слободној видео платформи Odysee, пошто је Јутјуб канал Спутњика Србија блокиран, попут осталих канала повезаних са телевизијом РТ и агенцијом Спутњик у Европи.
Слободна платформа Odysee доступна је на овом линку.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
И Телевизија РТ је након одлуке Гугла да је блокира у Европи позвала своје гледаоце да пређу на слободну видео платформу Odysee.
Компанија „Гугл“ одлучила је данас да моментално блокира Јутјуб канале повезане са телевизијом РТ и агенцијом Спутњик у Европи.
Овај потез уследио је након најаве председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да Европска унија намерава да забрани руске медије у државном власништву, укључујући Спутњик, РТ и њихове филијале, у оквиру нових санкција уведених Русији у време њене војне операције у Украјини.
У понедељак је Инстаграм, Мета (раније Фејсбук), ограничио приступ новинској агенцији Спутњик и РТ-у широм Европске уније.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала