- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Забрана за Русе и у еспорту

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаАрена за е-спортове у Москви
Арена за е-спортове у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Руске организације трпе санкције и у електронском спорту, односно једној од најпопуларнијих видео-игрица, кантер-страјку (ЦС:ГО).
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Популарни организатор турнира „БЛАСТ“ објавио је саопштење у којем је наведено да су све руске организације суспендоване из такмичења до даљег.
„БЛАСТ“ је отказао квалификације за главно такмичење у региону Земаља независних држава, али и избацио све руске тимове.
„Због конфликта у Украјини, ниједна руска екипа неће бити позвана на наше турнире на неодређено време“, наведено је у саопштењу.
Екипе које су највише погођене оваквим дешавањима су Виртус.про и Гамбит, који су ове и претходних сезона биле међу најбољима на свету и константно се бориле за најпрестижније трофеје.
Због оваквог поступка, руски тимови ће можда бити приморани да пониште уговоре са својим играчима и самим тим распусте своје кантер-страјк екипе. Вреди истаћи и да у поменутим руским екипама не наступају само Руси, већ су често у питању помешани тимови који укључују и друге националности, а који ће подједнако испаштати због овакве одлуке.
Тренутно није познато да ли неки организатор такмичења ЦС:ГО-а планира да суспензију пренесе конкретно на све руске еспортисте независно од организације, као ни да ли ће се суспензија руским тимовима проширити и на остале турнире.
Чувени еспорт новинар Данкан „Торин Шилдс је то представио као потенцијалну опасност.
„Биће права трагедија ако Гамбит и ВП не буду играли на највећим турнирима, а још више ако буду морали да мењају поставе због одлуке 'БЛАСТ'-а. Њихови тренутни састави имају шансу да се боре за трофеј на Мејџорима и нико од ових играча није учествовао у конфликту“, навео је „Торин“.
Александар s1mple Костилев, професионални играч кантер-страјка - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Украјинац рекао да је Крим – Русија, па му претили смрћу /видео/
Павле Јопа (Yoppa) Костић, српски ЛоЛ играч (преминуо 23.11.2021.) - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Ко је био Павле Јопа Костић – младић из Србије који је требало да освоји свет
Стефан Славковић Кепа (лево) и Марко Роксић Рокса, шампиони Европе у ПЕС-у - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Србин са „крова“ Европе за Спутњик: Да ми је неко рекао...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала