- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија неће притиснути „нуклеарно дугме“: „Мешате нас са Америком“

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Русија полази од тога да сценарио према коме би Русија притиснула нуклеарно дугме неће бити реализован ни под каквим условима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу за колумбијски радио „В радио“.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).

„Полазимо од тога да тај апокалиптични сценарио неће бити реализован ни под којим изговором и ни под каквим условима“, истакла је Захарова, упитана од чега ће зависити то да ли ће Русија притиснути нуклеарно дугме.

„Мислим да нас мешате са неким другим. Када је реч о употреби нуклеарног оружја, неколико пута смо износили наш став. Можда нас мешате са САД, али Русија никада није о томе говорила“, казала је Захарова.
Председник Русије Владимир Путин је као одговор на агресивне изјаве на Западу наредио Министарству одбране да пребаци руске снаге за обуздавање у специјални режим борбеног дежурства.
Стратешке нуклеарне снаге Русије је општи назив главног наоружања трупа и снага у Оружаним снагама Руске Федерације, које као главно наоружање имају стратешко и тактичко ракетно-нуклеарно наоружање. Понекад се називају и нуклеарна тријада.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
РУСИЈА
Путиново ново наређење: Да буду спремне и атомске снаге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала