- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски академик: Криптовалуте - инструмент да Москва заобиђе санкције

© REUTERS / EDGAR SUКриптовалуте
Криптовалуте - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Русија треба да легализује криптовалуте и законски их регулише, саопштио је академик Руске академије наука и бивши саветник руског председника Сергеј Глазјев у интервјуу телевизији РБК.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Глазјев сматра да због нових санкција које практично заустављају међународне трансакције кроз руски банкарски систем, криптовалуте могу постати одлична алтернатива за сарадњу са страним партнерима.
Још један инструмент који је потребан у овом тренутку могу бити стејблкоини – дигиталне валуте које су везане за вредност друге имовине, нагласио је академик.
Он сматра да све ове алтернативе могу бити искоришћене за прекограничне трансакције.
„Такви инструменти су већ данас доступни. Ако их Централна банка не легализује, привредни субјекти ће ипак морати да их искористе. Међутим, на нелегалан начин, уз ризик. Зато је сада неопходно хитно легализовати употребу дигиталних валута“, изјавио је Глазјев.
Криптовалуте су реалан начин да се санкције заобиђу и настави међународна трговина, закључио је ескперт. Он је позвао да се не кочи увођење дигиталних технологија у Русији.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине. Након тога, западне земље су почеле да уводе санкције, практично свим секторима руске привреде.
Раскрсница валута - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
„Европу чека историјска рецесија“: Аналитичар о последицама ЕУ санкција Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала