- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Извршиоци антируских наређења сносиће одговорност

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Савета федерације Русије у Москви
Зграда Савета федерације Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Пратите нас
Лица која желе да извршавају антируска наређења Запада морају бити свесна да учествују у активностима које угрожавају безбедност грађана Русије и за то ће сносити одговорност, изјавио је први заменик председавајућег одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Владимир Џабаров.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси.
Западни политичари прешли су на директне позиве за организовање противправних акција на територији Русије. Бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Мекфол је 1. марта позвао грађане Русије да ‘изађу на протест’. Мекфол је нагласио да постоји потреба за масовним учешћем у незаконитим радњама како би се избегла правна одговорност“, написао је Џабаров на Телеграм каналу Комисије за заштиту државног суверенитета Савета Федерације.
Према његовим речима, позив на руском језику на учешће грађана Русије у масовним протестним акцијама је „најгрубљи покушај мешања у унутрашње послове Русије у циљу организовања немира“.
„Бивши амерички амбасадор познат је по својим манипулацијама. На себи својствен начин користи лажне податке о току војне операције у Украјини како би подстакао поједине руске политичаре и грађане да учествују у противправним акцијама“, оценио је сенатор.
Џабаров је нагласио да свако ко шири такве изјаве и настоји да испуни антируска наређења Запада „треба да буде свестан да учествује у активностима које угрожавају безбедност грађана наше земље и да ће за то сносити одговорност“.
Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Донбас - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
РУСИЈА
Русија: ЛНР преузела контролу над још седам насељених места
Цензура - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Подкаст
Европа објавила тотални рат Русији | Свет са Спутњиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала