- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вајда објаснио зашто се растао са Ђоковићем – и шта се десило у Токију и Њујорку

© PEDJA MILOSAVLJEVICМаријан Вајда (лево), Гебхард Грич (средина) и Новак Ђоковић
Маријан Вајда (лево), Гебхард Грич (средина) и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Словачки тренер Марјан Вајда објаснио је када је и због чега дошло до раскида сарадње са Новаком Ђоковићем.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Недавно је објављено да Ђоковић и Вајда неће више сарађивати, после петнаестогодишње сарадње током које је, поред осталог, освојено 20 Гренд слем титула.
Вајда је у интервјуу за словачки „Актуалити“ опширно говорио о разлогу и времену раскида, признавши да сарадње није било практично од УС опена прошле године, где је у походу на четврти Гренд слем у сезони и историју изгубио у финалу од Данила Медведева.
„Било је то неколико месеци после Олимпијских игара у Токију. После три Гренд слем титуле у сезони, није све ишло по плану од јула, а кулминирало је у Њујорку, где му је нешто недостајало да направи финални корак. Тада је остао без снаге у финалу, јер ју је изгубио на Олимпијади. Ја нисам био за то да наступи у Токију, није било пуно времена, мало и за припрему...“, присетио се Вајда и додао да је био и на Завршном турниру у Торину по позиву Ђоковића, где је сарадња и званично прекинута.
Новак на ОИ у Токију није успео да освоји медаљу у синглу, пошто је поражен у полуфиналу и мечу за треће место, али ни у дублу, где је у пару са Нином Стојановић предао меч за бронзу.
„Неуспех из Токија га је исцрпео и ментално и физички. Разумео сам његов циљ, желео је да освоји медаљу за Србију. Ту је доживео неуспех и то се пренело на Њујорк“.
Вајда је објаснио и још један од разлога за прекид сарадње.
„Због његовог стања као неког невакцинисаног он ће играти на лимитираном броју турнира. Играће где му је дозвољено, а већ има снажан тим са Гораном Иванишевићем као главним тренером. После разматрања свих тих околности, договорили смо се да споразумно прекинемо нашу сарадњу“, изјавио је искусни Словак.
Што се тиче планова за будућност, 56-годишњи стручњак не искључује сарадњу са неким другим играчем.
„Тренутно желим да проводим време са породицом, желим и да помогнем пројекту 'Играјте тенис' у Словачкој, па да видим да ли ће се отворити нека нова прилика. Не искључујем могућност да у будућности тренирам неког другог“.
Што се тиче наставка Новакове каријере, човек за којег је српски тенисер рекао да ће заувек бити део његове породице неће престати да буде и навијач.
„Као што смо рекли у заједничком саопштењу, ја ћу остати Ђоковићев највећи навијач. Навијаћу за њега и надати се да ће се свет вратити неким нормалнијим временима“, подвукао је Вајда.
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Огласили се Ђоковић и Вајда о раскиду
Матс Виландер  - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Виландер о Звереву: Мора да иде на терапију и да буде суспендован
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Вајда о Ђоковићу у медијима: Можда имају неки циљ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала