- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановић предложио Абазовића за мандатара

© REUTERS / STEVO VASILJEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Црногорски председник Мило Ђукановић упутио Скупштини Црне Горе предлог да мандатар за састав нове Владе буде лидер ГП УРА Дритан Абазовић.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„Представници ГП УРА и њихови политички партнери недвосмислено су ме уверили да имају парламентарну већину за избор 43. Владе Црне Горе у Скупштини Црне Горе. Стога сам донео одлуку да мандат за формирање Владе поверим господину Абазовићу, председнику ГП УРА“, навео је Ђукановић у образложењу предлога, пренео је РТЦГ.
Ђукановић је изразио уверење да је у најбољем интересу Црне Горе да што пре добије Владу у пуном капацитету њене функционалности, посебно због, како је навео, додатних безбедносно-политичких изазова због сукоба у Украјини и рефлексијом на стабилност региона.
Додао је и да очекује да у кратком року Парламент Црне Горе одржи седницу и одлучи о програму и саставу Владе на предлог мандатара.
Ђукановић је напоменуо да је консултације о мандатару за састав Владе, на које су били позвани представници политичких партија заступљених у Скупштини Црне Горе, окончао у понедељак, 28. фебруара.
Подсетио је да је од петка, 25. фебруара, разговоре имао са председником Социјалдемократске партије (СДП) Рашком Коњевићем, председником Социјалдемократа Црне Горе (СД) Дамиром Шеховићем, представницима Грађанског покрета УРА Боженом Јелушић и Милошем Конатаром, председником Бошњачке странке (БС) Ервином Ибрахимовићем, председником Демократске уније Албанаца (ДУА) Мехмедом Зенком, председником Демократске партије (ДП) Фатмиром Ђеком, председником Албанске алтернативе (АА) Ником Ђељошајем, председником Форце Генци Ниманбегуом, председником Либералне партије (ЛП) Андријом Поповићем, потпредседницима Демократске партије социјалиста (ДПС) Јевтом Ераковићем и Абазом Диздаревићем, генералним секретаром Александром Богдановићем и шефом њеног клуба посланика у Скупштини Црне Горе Данијелом Живковићем.
Како наводи Ђукановић, остале парламентарне партије нису исказале интерес за учешће у консултацијама на ову тему.
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РЕГИОН
Ђукановић политичким лупингом жели контролу над владом
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РЕГИОН
Кривокапић: Избори једини излаз из политичке кризе
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала