- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Ово је скандал, никада досад се није десило“: Оштре реакције на одлуку да Абазовић буде мандатар

© Sputnik / Небојша ПоповићЗаставе Црне Горе
Заставе Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Одлука предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да лидеру Грађанског покрета УРА Дритану Абазовићу повјери мандат за састав нове Владе, позив је на масовне протесте против прекрајања изборне воље, казао је лидер Демократа Алекса Бечић.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„Иако на консултацијама на којима је учешће узело 43 посланика нико није приложио потписе подршке најмање 41 посланика и у оваквом уставном пучу, Ђукановић је управо предложио Дритана Абазовића за мандатара. Тиме је настављен процес прекрајања и издаје изборне воље грађана и повратак ДПС-а на власт, кроз формализацију ДПС-УРА коалиције“, навео је Бечић на Твитеру.
Казао је да на консултацијама концепт мањинске владе добио јасну подршку свега осам посланика.
Најавио је нови протест за суботу у 18 сати у Бару.
Посланик Нове српске демократије и Демократског фронта Јован Јоле Вучуровић оцијенио је избор лидера УРЕ Дритана Абазовића за мандатара за састав нове 43. Владе Црне Горе као скандалозан јер нико у овом тренутку не зна ко га у парламенту подржава.
„Ово је скандал, ово се никада није десило. Наиме, имамо име мандатара а нико не зна ко га подржава. Имамо изјаву онога ко му је дао мандат да су га Ура и партнери увјерили да имају већину, а нико не зна ко су ти партнери“, казао је Вучуровић за „Борбу“.
Вучуровић наглашава да постоји много питању а да се одговори и даље крију.
„Да видимо ко то подржава, је ли то политичка влада или техничка или се наставља прича о мањинској…Дакле, много питања, а одговори се крију. Без јасних одговора на ова питања тешко је дати озбиљан коментар“, закључио је Вучуровић.
Данашњим прихватањем мандата за састав 43 Владе Црне Горе, од стране Мила Ђукановића, челник ГП УРА Дритан Абазовић је са клупе за резервне играче на којој сједи већ неколико мјесеци, прешао у први тим ДПС-а, тачније на позицију шпица и капитена ове криминалне дружине, казао је предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић.
Без обзира да ли ће његов први „везиста“ Владимир Јоковић имати снаге и храбрости да доврши свој дио посла, издаја побједе 30. августа, већ данас је и потпуно званична, казао је Милачић.
Права Црна Гора позива грађане да својим напорима, заједно са честитим посланицима и политичким снагама изборне већине 30. августа, одбранимо изборну вољу и не дозволимо њено даље прекрајање.
„У том смислу поздрављамо напоре господина Страхиње Булајића у незаказивању пројектоване сједнице Скупштине на којој би се извршила издаја изборне воље, као и заједничку борбу на решавању системске и институционалне кризе, враћањем мандата грађанима и гласањем на пријевременим парламентарним изборима“, казао је предсједник Праве Црне Горе.
Права Црна Гора позива грађане на снажно јединство у борби против прекрајања изборне воље и изборних резултата 30. августа.
Предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић казао је да ће одлуку о томе да ли ће подржати лидера УРЕ Дритана Абазовића за мандатара за састав нове Владе донијети у наредном периоду, и да ће та тема највјероватније бити изложена на Главном одбору СНП-а који ће се одржати ускоро.
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РЕГИОН
Ђукановић политичким лупингом жели контролу над владом
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РЕГИОН
Кривокапић: Доносимо важне одлуке, али Абазовић не долази на седнице Владе
Црногорска застава - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2022
РЕГИОН
УРА: Нема политичке владе са ДПС-ом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала