Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Хушкачка и милитантна реторика Аљбина Kуртија

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Агресивна, хушкачка и милитантна реторика Аљбина Kуртија, не служи стварању мирног и безбедног окружења за све људе који живе на Kосову и Метохији, већ јој је директни циљ стварање тензија и дестабилизација прилика на овим просторима, изјавио је данас директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић.
„Већ данима сведочимо чињеници да Kурти и остали политичари у Приштини користе кризу у Украјини за остваривање својих великоалбанских идеја, скупљање политичких поена на муци која је задесила читав свет, али и покушајима да на мала врата прогурају чланство у бројним међународним организацијама и своје безбедносне снаге трансформишу у војску“, навео је Петковић у саопштењу.
Док званични Београд, српски народ у покрајини и Српска листа, како истиче, апелују на разум, мир, толеранцију и уздржавање од речи и дела која би за последицу могла да имају дестабилизацију осетљивих прилика на Kосову и Метохији, дотле Kурти и његови сарадници користе сваку прилику за провокације и лажне оптужбе против Срба.
Управо се челницима тзв. ОВK суди за најгнусније ратне злочине према Србима, тако да је приштинска политика замена теза и тенденциозности свима добро позната, казао је Петковић, преноси Танјуг.
Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију наглашава да Приштини није место ни у једној међународној организацији, јер јој то никако не припада по међународном праву.
„Оно што јој припада јесте дијалог са Београдом, као и имплементација свих досада потписаних споразума. Али, како је Приштина навикла да ствара тензије и поткопава мир, јасно је зашто су управо сада, у време тешке кризе на истоку Европе, али и у свету, албански политичари кренули са опасним и малициозним иницијативама и покушајима чланства у међународним организацијама“, навео је Петковић.
Уместо таквих неодговорних потеза, Kуртију и његовим сарадницима би боље било да обезбеде економску стабилност за грађане, основне животне намирнице и обуздају њихове цене, јер је то оно што народ очекује, закључио је Петковић.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СРБИЈА
Курти позива на осуду Србије и тражи од пет чланица ЕУ хитно признање
Албанска застава у Приштини  - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СРБИЈА
Позив из Приштине на бојкот производа из централне Србије
Косовска полиција у северном Митровици - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
СРБИЈА
Канцеларија за Косово и Метохију: Приштина крши Кумановски споразум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала