- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска обавештајна служба: Украјина је правила нуклеарно оружје, а САД су биле спремне да помогну

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)САД тестирају нуклеарно оружје
САД тестирају нуклеарно оружје - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Спољна обавештајна служба Русије има податке да је Украјина правила своје нуклеарно оружје, изјавио је шеф руских обавештајаца Сергеј Наришкин.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
„Према подацима руског Министарства одбране, Украјина је задржала технички потенцијал за прављење нуклеарног оружја и она ту има много веће могућности него Иран или Северна Кореја. Штавише, према обавештајним подацима које добија Спољна обавештајна служба, у Украјини се радило у том правцу“, рекао је Наришкин.
Он је додао да су САД знале да Украјина прави нуклеарно оружје и биле су спремне да помогну Кијеву.
„Нисмо само ми знали за то, него и Американци. Притом, они не само да нису ометали реализацију тих планова, него су били спремни да, што се каже, подметну раме Украјинцима очигледно рачунајући на то да ће украјинске ракете са нуклеарним бојевим главама бити окренуте у правцу истока, никако запада“, рекао је Наришкин.
Такође је саопштио да су уз подршку Велике Британије у Украјини грађене две поморске базе.
„Уз подршку Велике Британије вршене су припреме за отварање две поморске базе на обалама Црног и Азовског мора. Радило се на модернизацији опреме за ваздушну навигацију украјинских војних аеродрома, што би им у будућности омогућило да примају читав спектар војно-транспортне авијације Алијансе “, рекао је шеф руских обавештајаца.
Према речима Наришкина, САД заједно са савезницима хтеле су да приме Украјину у НАТО, заобилазећи правила уласка у Алијансу.
„Вашингтон и његови савезници су форсирали припреме за пријем Украјине у НАТО, измишљајући за Кијев полулегалне заобилазне руте које су осмишљене да скрате традиционални пут за чланство у Алијансу“, Рекао је Наришкин.
Граница између Русије и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Подкаст
Русија тражи мир, Запад хистеријом потпирује рат | Од четвртка до четвртка
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Недопустиво да се америчко нуклеарно оружје налази у Европи, време је да се врати кући
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала