- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Снажна експлозија недалеко од Вашингтона, оштећено више зграда, има повређених /видео/

CC0 / Pixabay/Military_Material / Ватрогасци
Ватрогасци - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Снажна експлозија, у којој је повређено 10 људи, од којих троје тешко, одјекнула је у насељу Литонсвил, у граду Силвер Спринг, који се граничи са Вашингтоном.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Експлозија у Силвер Спрингу однела је кров једне од зграда, а делови њене фасаде разлетели су се кроз улицу. Оштећене су још три зграде, које су проглашене небезбедним за становање.
Скот Голдстејн, шеф ватрогасно-спасилачке службе Округа Монтгомери, рекао је да је 10 људи завршило у болници, а да троје има озбиљне повреде, преносе амерички медији.
„Још је рано говорити о узроцима експлозије“, навео је Голдстејн.
Тренутак експлозије забележен је и на снимцима сигурносних камера. Избио је и пожар који је био видљив из велике даљине.
Мештани су посведочили да се сатима пре експлозије у улици осећао јак мирис плина, преноси „Ен-би-си“.
Ово је друга велика експлозија у Силвер Спрингсу у последњих неколико година. Претходна се догодила 2016. године, када је погинуло седморо људи, а са земљом је сравњен цео стамбени комплекс. Узрок те експлозије биле су неисправне гасне инсталације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала