Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Заветници, НАДА и Двери осудили гласање Србије у УН

© Фото : ЗаветнициСрпски сабор "Заветници"
Српски сабор Заветници - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Српска странка Заветници, кандидат за председника Србије Милош Јовановић о Српски покрет Двери осудили су одлуку званичног Београда да у Генералној Скупштини УН Србија подржи резолуцију у којој се осуђује Руска Федерација због специјалнне операције у Украјини.
Заветници сматрају да је тим чином власт нарушила принцип војне и политичке неутралности и угрозила пријатељске и вишевековне односе са Руском Федерацијом.
„Приликом гласања српска делегација је имала пуно право да остане уздржана, штитећи своју позицију и виталне државне, економске и националне интересе“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, недопустиво је да Србија учествује у „политичкој хајци“ на државу која је као стална чланица СБ најснажнији гарант Резолуције 1244 и очувања њеног суверенитета на КиМ, преноси Танјуг.
„Овакав потез је доказ да је власт подлегла притисцима САД и њихових савезника и да постоји оправдана сумња да је наредни корак увођење санкција Руској Федерацији“, наводи се у саопштењу и додаје да спољна политика Србије мора бити руковођена искључиво српским интересима.

Јовановић: Гласање за Резолуцију УН љага на српском образу

Милош Јовановић, лидер ДСС и кандидат за председника Србије испред коалиције НАДА каже да су гласањем за Резолуцију Генералне скупштине Уједињених нација којом се осуђује напад Руске Федерације на Украјину власти бациле „страшну љагу на образ српске државе уједно угрожавајући виталне националне интересе Србије и српског народа“.
„Овим недостојним сврставањем уз НАТО и западни свет, актуелна српска власт је показала да све приче о постојању националне амбиције, сувереном одлучивању, независности наше земље као и о одлучности и храбрости њеног руководства представљају мртво слово на папиру и бедну политичку пропаганду“, сматра Јовановић, а наводи се у саопштењу које достављено медијима.

Двери: Гласање за Резолуцију против Русије је непријатељски чин

Српски покрет Двери осудио је гласање Србије за Резолуцију УН против Русије и тај чин према Москви назвао непријатељским.
Двери оцењују да је власт у Србији, иако се декларативно залаже за војну и политичку неутралност, де факто, како тврде, показала да је на страни НАТО , што, додају, представља очигледан чин издаје српских националних и државних интереса.
Србија никако и никад не сме бити против Русије, а поготово не на страни оних који су нас бомбардовали 1999. године, наводе Двер.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Србија се у УН придружила осуди напада на Украјину, нисмо подржали санкције Русији
Лавров у Уједињеним нацијама - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Не постоји механизам којим се Русија може избацити из СБ УН
Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Небензја: У резолуцији УН ни речи о убиствима становника Донбаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала