- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Цене гаса на историјском максимуму

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаНалазиште гаса у Лавовској области Украјине
Налазиште гаса у Лавовској области Украјине - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Цена гасних фјучерса у Европи порасла је у петак 30 одсто и остварила историјски максимум – сада износи 2.400 долара за хиљаду кубних метара, следи из података са лондонске берзе „ИЦЕ фјучерс“.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Цена априлских фјучерса према индексу најликвиднијег европског чворишта ТТФ у 15.30 према средњеевропском времену је достигла 2.411,3 долара, што је 30,6 одсто више од цене прорачунате претходног дана – 1.845,8 долара.
Цена гаса у Европи последњих дана интензивно расте. Повећање цена је настало након 24. фебруара када је Русија почела специјалну војну операцију у Украјини.
Раст берзанских котација за гас региструје се у светлу чињенице да су САД, ЕУ, Велика Британија, као и низ других држава увеле санкције одређеном броју правних и физичких лица из Русије
Осим тешке политичке ситуације око Украјине, ове недеље у Европи се бележи благи пад температуре и нагло смањење производње електричне енергије из обновљивих извора – ветрогенерације.
Поред тога, цена гаса прати повећање цене нафте на максималне нивое од јуна 2014. године.
Гас - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Експлодирале цене гаса, нафте и угља – оборени рекорди
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала