- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француз о Медведеву: „Оставите га на миру“

© AP Photo / Tertius PickardДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Након што је Данил Медведев, после елиминације Новака Ђоковића у Дубаију постао први тенисер света огласио се Жил Сервара, тренер руског аса, који је поручио да је успех историјски, али да је Данил морао да остане фокусиран на Акапулко, турнир током кога је и сазнао да ће преузети челно место на АТП листи.
Новак Ђоковић је након пораза од Јиржија Веселог у четвртфиналу Дубаија морао да препусти трон Медведеву, који је озбиљно дрмао престо српског аса после Аустралијан опена.
Прекинута је Новакова доминација, мада не мора да значи да ће то дуго трајати, нова историјска страница белог спорта свакако је записана у фебруару 2022. године.
За велики успех руског аса заслужна је његова одлична игра и добра форма, а за те ставке није заслужан само тенисер већ и његов тим на чијем је челу успешни Жил Сервара.
Просто је невероватно. Историјски. Драго ми је што нам се то догодило. Никада то не бих помислио, али било је тако записано да нисмо ни знали. Нисмо разговарали о томе осим када је било нужно. Мислим да Данил може да остане на том месту јер је добио димензију какву заслужује“, објаснио је Сервара за Л’ Екип.
Сервара је упитан и како је Данил реаговао на податак да је постао број један, али је истакао да је био фокусиран на турнир у Акапулку где га је чекало тешко полуфинале против Рафаела Надала.

„Желели смо да останемо фокусирани на Акапулко. Како је Данил реаговао? Фокусиран је био на предстојећи меч, оставите га на миру“, кроз смех је поручио Сервара.

Медведев се за место у финалу борио са Надалом који га је недавно савладао у финалу Аустралијан опена.
А то је учинио још једном.
Рафаел Надал прославља победу над Данилом Медведевим у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
СПОРТ
Надал „почистио“ Медведева, Британац шокирао Циципаса!
Јасно је да је руски тенисер морао да се избори са велико дозом притиска јавности с обзиром на то да је тренутно главна тема у светском тенису, а додатно на њега утиче и актуелна ситуација у Украјини и хајка на руске спортисте.
Водеће тениске организације, међутим, немају луксуз да се користе политичким корацима и да суспендују руске тенисере јер био то био догађај какав није забележен, а већ им је, сасвим сигурно, довољно саге око Новака Ђоковића и његове вакцинације.
Зато, заиста, треба Медведева оставити на миру и пустити га да ради свој посао, да буде најбољи тенисер света, макар до 14. марта када ће Ђоковић поново преузети челну позицију.
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
СПОРТ
Новак испунио обећање упућено Русу /фото/
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2022
СПОРТ
У бојама Русије до врха света, а сада – Надал!
Новак Ђоковић и Јиржи Весели – АТП Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2022
СПОРТ
Ђоковић: Године? Не гледам на то као на ограничавајући фактор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала