- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто Американци не гледају историјске утакмице Јокића?

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Упркос томе што Денвер Нагетси суверено иду ка четвртом НБА плеј-офу у низу и томе што за њих наступа Никола Јокић, актуелни МВП, гледаност њихових мечева је катастрофална.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Амерички „Спорт бизнис џурнал“ је објавио информацију да су Нагетси последњи по локалној гледаности у целој лиги.
Денвер Нагетси имају локални ТВ рејтинг од 0,19 и, уколико се ситуација не поправи, биће то најмањи рејтинг у последњих 15 година у НБА лиги.
То се све дешава у сезони током које је Јокић актуелни најкориснији играч лиге, а истиче и кандидатуру за нову МВП награду бележећи 25,4 поена, 13,8 скокова и 7,9 асистенција по мечу.
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
СПОРТ
Јокић одржао лекцију Американцима, али један новинар зна шта је истина
Непосредно испред Денвера је Орландо Меџик, екипа која се ове сезоне бори да буде што лошија због бољег места на наредном драфту, са локалним рејтингом од 0,27.
Следе Лос Анђелес Клиперси, који имају велики проблем у томе што играју у истом граду као и Ел-Еј Лејкерси, али и чињеницу да су Кавај Ленард и Пол Џорџ пропустили практично целу сезону. Њихов рејтинг је 0,55.
Најбољи локални рејтинг имају Голден Стејт Вориорси који су на 7,63 – шшто је у поређењу са Нагетсима чак 40 пута боље.

Рат компанија

Разлог оваких резултат истраживања, међутим, није толико једноставан.
Велики проблем настаје због тога што већина домаћинстава са локалним кабловским телевизијама не може да гледа утакмице Нагетса на ТВ-у и да хоће, јер је „Алтитјуд ТВ“ већ трећу годину заредом на црној листи провајдера „Комкаст“ и „Диш Нетворк“.
Онима који не желе да путем илегалних стримова на интернету гледају Нагетсе – што је нешто што ради огроман број људи – осуђени су само на „Дајрект ТВ“.
Поред тога, разлог је и то што су две највеће звезде екипе поред Јокића, Џамал Мареј и Мајкл Портер, ван строја практично целе сезоне и тек би требало да се врате на терен.
То, додуше, не утиче на Јокићеве партије, а није ни Грумење довело до драстичног пада у резултатима, с обзиром да изабраници Мајкла Мелоуна тренутно заузимају шесто место Запада, последње које води директно у доигравање, али и имају добре шансе да прескоче Далас Мавериксе до краја сезоне.

Слабо тржиште

Оно што исто није добро је то да Денвер никада није био велико тржиште за спортове, самим тим и кошарку.
Амерички медији свесно и несвесно годинама ниподаштавају успехе Нагетса и Јокића због тога што, просто и једноставно, они не доносе рејтинге као што доносе, на пример, Лејкерси и Вориорси, односно Леброн Џејмс и Стеф Кари.
Денвер уједно има и проблем са тиме што миленијалци масовно долазе у тај град, а они који воле кошарку већ имају тимове за које навијају.
Такође, све мање и мање људи – а посебно поменутих миленијалаца и млађих генерација – жели да плаћа кабловску телевизију и пре ће гледати утакмицу путем интернета, неретко и илегалног стрима.
Узимајући ове информације у обзир тешко да ће се нешто променити, штавише, тренд опадања ТВ рејтинга ће готово сигурно наставити да иде ка доле– не само за Нагетсе, већ и за све остале НБА екипе.
Никола Јокић  - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
СПОРТ
Американац је необјашњиво „склонио“ Јокића, али му Србин није замерио
Лука Дончић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
СПОРТ
„Јокара, Јокара!“ – Лука је позвао Николу и пожелео да поднесе „тужбу“ /видео/
Никола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СПОРТ
Новинар опседнут Јокићем ликује због тога што је Србин „понижен“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала