- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Јоковић опет најављује сједницу Главног одбора СНП

© Sputnik / снимак са екрана, ртцгВладимир Јоковић
Владимир Јоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Сједница Главног одбора Социјалистичке народне партије (СНП) на којој ће бити донијета одлука да ли ће та странка бити дио нове мањинске владе, биће одржана у наредних неколико дана, најавио је лидер те странке Владимир Јоковић.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Ако би у влади биле Социјалдемократе (СД), Социјалдемократска партија (СДП) или Демократска партија социјалиста (ДПС), тешко да би СНП прихватио да буде у њој“, казао је Јоковић новинарима након учешћа на националној конференцији „Економско оснаживање жена у Црној Гори“.
Јоковић је рекао да је то један од захтјева СНП-а јер су, како је казао, СДП и СД поражене партије на прошлим изборима.
Он је навео да таква влада не би била мањинска, већ би представљала промјену воље грађана.
Према његовим ријечима, од скраћења мандата влади Здравка Кривокапића протеже се питање да ли ће СНП бити дио мањинске владе.
Како је казао, за СНП је кључно шта ће та влада да уради, да ли ће да направи искораке, који су најбитнији за програмске циљеве СНП-а.
„Много мање је битно да ли ће СНП бити дио те владе. Суштина је да Црна Гора не може да чека. Црној Гори су потребне свеобухватне реформе“, рекао је Јоковић.
Он је казао да, за ту партију, нека од кључних питања представљају потписивање Темељног уговора, попис становништва, пречишћавање бирачког списка, избори у једном дану, борба против криминала и корупције као и Закон о поријеклу имовине.
То су, како је поручио, питања која би допринијела одлуци Главног одбора СНП-а да ли ће бити дио наредне владе.
“Мислимо да ће у ова наредна два, три, четири дана одлука, што се тиче Главног одбора и СНП-а, бити донијета”, рекао је Јоковић, упитан када ће бити одржан Главни одбор те паритје.
Он је казао да није кључно што ће припасти СНП-у већ, како је рекао, Црној Гори.
Према ријечима Јоковића, било је за очекивати да ће Абазовић добити мандат за састав владе.
„Вјерујем да ће то бити искорак и да та влада, да ли у њој партиципирао СНП или не, може направити много тога“, навео је Јоковић.
Он је поручио да се не слаже са онима који, како је казао, априори осуђују све што се десило.
„И кад неки највише осуђују можда тада се направе најбоље ствари за Црну Гору“, додао је Јоковић.
Он је, упитан може ли се наћи излаз из тренутне блокаде парламента, рекао је да мисли да мора постојати увијек начин за излазак из кризе.
„А шта ако се никад не може договорити досадашња парламентарна већина? Значи ли то да никад не можемо одржати Скупштину?“, питао је Јоковић.
Он је поручио да та логика „није баш најбоља“, додајући да се мора пронаћи бољи механизам.
„Замолио бих све да гледамо шта је тренутни и дугорочни интерес Црне Горе и да се оставимо ситних политичких надговорњавања која су нас и довела у ову ситуацију“, поручио је Јоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала