- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Јутарње грешке које утичу на добро расположење

CC0 / Pixabay / Јутарње буђење — илустрација
Јутарње буђење — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Уколико јутро проводите радећи погрешне ствари, вероватно ће вам недостајати енергије, мотивације, снаге и воље да урадите праве ствари током остатка дана. Елиминисањем неких навика, створићете простор за важне одлуке, задатке и људе у свом животу.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).

Испланирајте дан

Ако не испланирате, нећете ни извршити задатке. Организованост је кључ испуњеног живота, али не треба ујутру да правите план. Ваши планови треба већ да буду спремни када устанете.
Прављење конкретног плана за тај дан помоћи ће вам да будете јаснији у томе шта желите и како да постигнете, али такође ће вам омогућити да се лакше фокусирате. Изгубите сат времена ујутро и провешћете цео дан у потрази за њим.

Приоритети

Поставите приоритете пре спавања. Када се пробудите, ваш дневни распоред и план ће бити спремни. Не дозволите да се осећате преплављено у раним јутарњим сатима.
Уместо тога, будите добро припремљени и поставите приоритете увече.

Негативни сте

Често ни не схватамо да негативни разговори и мисли могу да утичу на нас у дужем временском периоду. Већини људи је чак природно да се жале на време, политику, посао као део своје јутарње рутине. Ово може да вам отежа решавање свакодневних проблема.
Ако започнете дан на тај начин, негативно расположење пратиће вас и током дана.
Због тога треба да истренирате свој ум да се фокусира на ствари на којима сте захвални. Све што треба да урадите је да водите дневник и у њему запишете све оно на чему сте захвални, и то треба да вам буде део јутарње рутине.

Доносите превише одлука

Најсигурнији начин трошења енергије ујутру је доношење превише одлука одмах након устајања. У ово спадају обавезе као што су: шта да доручкујете, како да се обучете, када да кренете како бисте на време ухватили аутобус или да стигнете на време за састанак. Иако ове одлуке не звуче посебно изазовно, оне заправо одузимају огромне количине менталне енергије.
Ове мале одлуке испланирајте увече, припремите одећу за следећи дан, одлучите се за доручак, направите распоред и одредите приоритете.

Одлагање аларма

Иако притиском дугмета за одлагање може да изгледа као да ћете себи да учините услугу, истина је управо супротна. Ако одложите, имаћете мање времена за важне ствари. Одлагање је огроман креатор стреса и убија вам мотивацију. Поред тога, утиче на квалитет спавања, а већи део времена одлагање ће учинити да се осећате још уморнијим.
Учините себи услугу и устаните без одлагања. Најбоље је да телефон ставите у другу собу тако да морате да устанете да га угасите. Након што устанете из кревета, више нећете спавати, пренео је „Магазин Новости“.
Буђење - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
ДРУШТВО
Зашто нам се врти у глави када нагло устанемо
Биљка кантариона - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
ДРУШТВО
Природни антидепресиви: Моћне биљке које враћају добро расположење
Нервозна девојка - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 27.02.2022
ДРУШТВО
Како мањак сна утиче на емоције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала