- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британка стала у одбрану Абрамовича: Веома сам тужна, није поштено

© REUTERS / LEE SMITHБританска бизнисменка Аманда Стејвли по куповини енглеског фудбалског клуба Њукасла
Британска бизнисменка Аманда Стејвли по куповини енглеског фудбалског клуба Њукасла - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Аманда Стејвли, сувласница енглеског фудбалског клуба Њукасл, подржала је руског бизнисмена Романа Абрамовича и осудила то што је приморан да прода Челси.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Абрамович је због санкција Русима у Великој Британији, уведених због ситуације у Украјини, био приморан да после 19 година грађења своје империје прода клуб из Лондона, којем је донео много успеха и титула.
Абрамович је у суботу предао управљање клубом повереницима, да би недуго затим објавио да продаје Челси „због најбољег интереса клуба, навијача, особља, спонзора и партнера“.
„Увек ћемо имати геополитичке проблеме, свет никада неће бити без проблема. Веома сам тужна јер је неко уклоњен из фудбала због могуће повезаности са неким другим. Искрено, не мислим да је ово поштено, да будем искрена“, рекла је Стејвли за британске медије.
Подсетимо, Абрамович је преузео лондонске Плавце 2013. године, да би 2012. клубу донео прву Лигу шампиона у историји, а исти успех остварио и 2021. Под Романовим вођством освојена је укупно 21 титула, од чега пет у Премијер лиги.
У медијима се спекулише да за Челси тражи више од три милијарде фунти.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Олигарх Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Абрамович објавио саопштење: Боли ме овакав начин
Руски фудбалери - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
Немци не зову Немце – нити ће суспендовати Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала