- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва уручила протестну ноту америчком амбасадору због изјаве сенатора о Путину

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков уручио је америчком амбасадору у Москви Џону Саливану протестну ноту поводом скандалозне изјаве сенатора Линдзи Грејема о председнику Русије Владимиру Путину. Како су оценили у Министарству, изјава је у суштини позив на тероризам.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Подсетимо, амерички сенатор Линдзи Грејем, републиканац који у Сенату САД представља Јужну Каролину, поруком на друштвеној мрежи Твитер позивао грађане Русије да лише живота руског председника Владимира Путина. Он је навео и да ко то буде урадио „учиниће услугу себи и целом свету“.
„Истакнуто је да се ради о јавном, у суштини терористичко позиву, апсолутно неприхватљивом за тако високо позиционираног политичара“, наводи се у саопштењу Министарства.
Таква изјава ће имати тешке последице, укључујући и кривичну одговорност, а уколико америчке власти не предузму мере према сенатору то ће имати даљи разорни утицај на руско-америчке односе, истиче се у саопштењу.
Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаву Грејема, рекао да у овим тешким временима неки губе здрав разум.
Синоћ се огласила и Бела кућа истакавши да то није званични став америчке владе.
Сенатор Линдзи Грејем на конференцији у Капитол хилу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СВЕТ
Врхунац лудила у Америци: Сенатор позвао Русе да – убију Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала