Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Време данас: Пре подне сунчано, по подне наоблачење и стиже снег

© Sputnik / Спутњик СрбијаВременска прогноза
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Временска прогноза за суботу 5. март

Време у Србији

У Србији ујутру и пре подне на западу и југу умерено до потпуно облачно, у осталим крајевима претежно сунчано, а провејавање слабог снега се очекује понегде у планинским пределима.
После подне наоблачење у свим крајевима. Падавине ће се појачати најпре на југу Србије, у већини места се очекује снег, а тек понегде у нижим пределима мешовите падавине – киша и снег.
© Фото : Републички хидрометеоролошки заводВременска прогноза за 5. март 2022.
Временска прогноза за 5. март 2022. - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Временска прогноза за 5. март 2022.
Увече и у току ноћи падавинска зона ће се проширити на све крајеве јужније од Саве и Дунава, уз стварање или повећање висине снежног покривача. Суво време задржаће се само у Војводини.
Најнижа температура од -4 до 0, а највиша од 4 до 8 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.
Ветар ће бити слаб и умерен, источни и североисточни, увече и у току ноћи на планинама, у кошавском подручју и у источној Србији у појачању.

Време у Београду

У Београду ујутру слаб мраз, пре подне претежно сунчано, а после подне променљиво облачно.
Ветар слаб до умерен, североисточни. Најнижа температура око -1, а највиша око 7 степени. У току ноћи ветар ће бити у скретању на источни и у појачању, а мешовите падавине – киша и снег, очекују се после поноћи.

Време наредних дана

У Србији се до 12. марта очекује хладно време за прву половину марта са јутарњим мразевима, дневном температуром у већини места од 2 до 4 степена, али и са учесталом појавом суснежице и снега.
Више падавина биће у недељу и понедељак, 6. и 7. марта, када ће на западу и југу Србије доћи до стварања/повећања висине снежног покривача за 5 до 20 цм, а мањи снежни покривач формираће се местимично и у осталим крајевима.
Од уторка до краја периода променљиво облачно време уз смену сунчаних интервала и појаве краткотрајног снега или локалних пљускова снега.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала