Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о украјинској кризи: Србија ће трпети последице

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је, поводом кризе у Украјини, да ће Србија трпети последице као и друге земље Европе.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Долази до поремећаја на светском тржишту, у набавкама роба, политичким односима, глобална политичка сцена се мења. Понекад ми се чини да не разумемо шта се дешава, ово су тектонске промене“, рекао је Вучић.
Вучић је, гостујући на Курир телевизији, навео да Србија не може да увози кокс за Железару из Украјине и гвожђе из Русије.
„То нам ствара проблеме, то људи чак ни не знају. Да не говорим да је скочила цена нафте. За нас је важно да кажем да ће бити довољно хлеба и пшенице за цео регион, то је наше, то је оно што нам даје Војводина. Људи не треба да брину. Постарали смо се да се побринемо за све потрепштине народа“, поручио је председник Србије.
Коментаришући несташицу пшенице у свету, Вучић је најавио и да ће ускоро делимично бити донета одлука о забрани извоза пшенице.
„Мађарска је већ донела одлуку о забрани извоза пшенице, то ћемо и ми следеће недеље, али тако да може извоз уз дозволу Владе, да могу наши млинови да раде и да зарађују“, рекао је он.
Вучић се осврнуо и на гужве на пумпама, посебно у Београду, и паници која је настала пре неколико вечери.
„Људи су некоректни и стварно су писали да може бити ограничења. А онда су кренули да пишу и на друштвеним мрежама. Али то траје 48 сати и онда људи престану да брину. Не морају људи да паниче. Имамо свега“, истакао је Вучић.
Упитан да ли рат из Украјине може да се „прелије“ на регион, он је рекао да ће Србија чувати мир.

Ни Украјина, ни било која друга земља, неће у ЕУ пре Србије

Председник Александар Вучић изјавио је да му је француски председник Емануел Макрон у данашњем разговору пренаео да ни Украјина, нити било која друга земља, неће бити у Европској унији пре Србије.
Вучић је раније данас разговарао са Макроном а разговор је, каже, био изразито пријатељски.
“Вечерас је рекао важну ствар за нас, а то је да неће бити ни Украјина, ни било ко други, пре Србије у ЕУ”, нагласио је Вучић у емисји “Усијање”.
Када је реч о могућности преливања конфликта рекао је да ће Србија чувати мир, стабилност, бринути о животима своје деце, јер још сукоби нису потребни, већ је потребан даљи економски раст.
Приметио је и да Срби нажалост воле да се изјашњавају о свему, а некад је важно да се померимо и склонимо и указао да долази много теже време, да се држава сваки дан суочава са безброј проблема, јер извозници у Русију питају како да извозе, поставља се питање како финансијска давања са руским енергетским комплексом остварити.
“Данас сам разумео Тејлорове речи - ''воз је кренуо и гази све пред собом''. Овако нешто нисам видео - да ни са ким не можете рационално да разговарате, па сам био изненађен добрим разговором са Макроном“, истакао је он.
На питање да ли ће прихватити, уколико га сутра на седници Председништва СНС страначке колеге предложе за председничког кандидата, Вучић је одговорио:
“Видећемо сутра како ће ствари да изгледају. Сачекаћемо, да не говорим пре сутра”.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ЕКОНОМИЈА
ПКС: Неће бити драстичног поскупљења горива, нема потребе за залихама
Зорана Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Зорана Михајловић: Држава обезбедила довољне количине свих енергената
Рафови са намирницама - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СРБИЈА
Привредна комора Србије: У продавницама има довољно свих намирница, нема разлога за панику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала