- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Темпирана бомба“ је пронашла своју зону – у Јокићевом друштву /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiДеМаркус Казинс
ДеМаркус Казинс - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Демаркус Казинс, искусни центар Денвера, одиграо је најбољу утакмицу у сезони у изостанку Николе Јокића, чиме је још једном показао да су Нагетси донели сјајну одлуку када су му дали уговор до краја сезоне.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Казинс, некада један од најбољих центара у НБА, годинама уназад није успео да пронађе кошаркашки дом, селио из екипе у екипу – што због проблема са повредама, што због бурног темперамента.
Ни епизода у Денверу, у који је дошао у јануару, није најбоље почела јер је на пет утакмица зарадио четири техничке грешке и искључење.
Сви су помислили „типичан Буги Казинс“, изгледао је као „темпирана бомба“ која може да „експлодира“ и да упропасти у делићу секунде све што је екипа стрпљиво градила током меча или сезоне...
Међутим, у кошаркашком смислу, иста та „темпирана бомба“ одјекнула је претходне ноћи, али у позитивном смислу.
Не да није уништио игру екипе, већ је на најбољи могући начин, као ниједан центар у прошлости Денвера, одменио Николу Јокића.
Јокић, актуелни МВП, пропустио је утакмицу против Хјустона због прехладе, те је Казинс добио простор, али и велики задатак да се у игри што мање осети одсуство српског центра.
Буги, како је надимак америчког центра, на прави начин је то урадио и не да се није осетило одсуство, већ је пружио издање каквог се ниједан кошаркаш не би постидео, па ни Никола.
31 поен;
девет скокова;
четири асистенције;
три украдене лопте;
10/14 шут из игре, 3/4 за три поена.
Стара бољка је поново била присутна, пет фаулова направио је Казинс и због тога је провео само 24 минута на терену, али за то време урадио је нешто што ниједан центар у историји Денвера није – па ни Никола Јокић.
Казинс је постао играч ком је најмање времена било потребно да постигне 30 поена на утакмици у историји Нагетса. Такође, то му је био трећи најбржи пут да је дошао до 30 поена.
Казинс је трећи пут постигао 30 поена за мање од 25 минута чиме се изједначио са Фриманом Вилијамсон као јединим кошаркашем пре њега који је успео тако нешто да уради.
Казинс је од „темпиране бомбе“ дошао до кошаркаша који је кључан у ротацији Денвера и који на прави начин мења Јокића – нешто што је Денверу било потребно годинама, па чак и у ери када је Мејсон Пламли био замена.
Пламли је то радио на сасвим солидан начин, а колико фали видело се у претходне две сезоне када је напустио екипу и отишао у Шарлот.
Денвер је од тог тренутка покушавао са Ајзеом Хартенштајном и Џавелом Мекгијем, ове сезоне „лажног“ центра играо је Џамајкл Грин, и нико од њих није успео да на прави начин одмори Јокића.
Многи нису били оптимистични да ће то успети Казинс, па чак ни Јокић, али искусни центар веома брзо постао је најважнији играч који улази са клупе, као резерва.
Српски кошаркаш Никола Јокића - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
СПОРТ
Дивац га се отарасио, повреде га уништиле, а Јокића је натерао да се покаје /видео/
Нагетси су изгубили само једну утакмицу са њим на терену, а он просечно бележи 9,5 поена и 6,8 скокова за само 15 минута на терену.
Против Хјустона потврдио је да се налази у сјајној форми и Денвер је, изгледа, коначно добио кошаркаша са којим игра екипе неће трпети када Јокић одмара.
Видећемо како ће се ситуација даље одвијати, јер, ако Казинс настави са оваквим партијама, тренер Мелоун можда одлучи да игра са обојицом центара у истом тренутку на терену.
То је мало вероватно, али комбинација Јокића и Казинса на терену потенцијално би могла да буде ноћна мора за противнике.
Дивац га се отарасио, повреде га уништиле, а Јокића је натерао да се покаје /видео/
Јокићу довели „темпирану бомбу“ – неко ће морати да реагује
Јокић се разболео, а онда је уследила „експлозија“ Казинса – Богдановић уз звук сирене /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала