- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев крије од света зверства нациста – где је реакција западног „цивилизованог света“?

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Украјински екстремисти спроводе етничко чишћење, а Кијев не пушта странце да се евакуишу како би од света сакрио зверства нациста, саопштио је Међуресорни координациони штаб за хуманитарни одговор у Украјини.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Екстремисти спроводе етничко чишћење, упадају у куће и станове цивилног становништва, проверавају документа на улицама. Све особе које немају украјинске пасоше милитанти одводе у непознатом правцу“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, националисти су физичким насиљем и оружјем застрашивали индијске држављане који су одбили да се евакуишу небезбедним рутама. Штаб истиче да Кијев категорички одбија да пусти странце из Украјине, страхујући да ће цео свет сазнати праву истину о зверствима неонациста над цивилним становништвом.
„Поуздано се зна да су од почетка специјалне војне операције хиљаде људи, укључујући и странце, спремни да напусте територију Украјине и оду у Руску Федерацију, али кијевске власти одлучно одбијају да их пусте, плашећи се да ће права истина о злочинима неонациста над цивилним становништвом постати позната целом свету“, наводи се у саопштењу.
С тим у вези, додаје се да те информације потврђује 17 становника Маријупоља који су петог марта сами, тајним стазама дуж обале Азовског мора, успели да напусте град који су окупирали националисти. Према наводима штаба, они су испричали су да хиљаде људи желе да напусте град кроз хуманитарни коридору правцу истока, према Русији, али да нацисти оштро спречавају сваки покушај да се то уради, све до употребе убојитог оружја.
Не разумемо зашто западни „цивилизовани свет“ не реагује на сва ова злодела хуманитарне природе, напоменуо је ресор.
„У Маријупољу неонацисти батаљона територијалне одбране поново користе тактику терориста у борбеним дејствима. Скривајући се иза цивила, попут живог штита, размештају тешко наоружање у стамбене зграде, док неке становнике присилно држе у њиховим домовима“, констатовао је координациони штаб.
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Кремљ: Украјински неонацисти биће кажњени за ратне злочине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала