- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Подељен СНП пред коначну одлуку: Руководство за улазак у владу, чланство против савеза са Милом

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenВладимир Јоковић, председник СНП у Скупштини Црне Горе
Владимир Јоковић, председник СНП у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Дан уочи сједнице Главног одбора Социјалистичке народне партије предсједник Општинског одбора те странке у Никшићу Ненад Марковић каже да је дио старијих чланова СНП против уласка у мањинску владу, док је дио чланова, углавном млађих, да та партија буде дио нове власти.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Дио наших чланова јесте синоћ исказао незадовољство идејом да будемо дио будуће владе, јер не желе да имамо било какву сарадњу са Демократском партијом социјалиста. Тачно је да су виђења око тог нашег ангажмана у будућој влади подијељена, али се надам да се СНП неће подијелити, како год да се заврши сјутра гласање на Главном одбору у Подгорици”, истакао је Марковић у изјави за Спутњик.
Он објашњава да у Главном одбору, који је више пута одлаган због супротстављених ставова чланова партије око уласка у нову владу и који је заказан за сјутра у 15 часова у Подгорици, има 140 чланова и по Статуту СНП-а двије трећине гласова су потребне да се изгласа нека одлука.
„Неизвјесно је како ће се завршити гласање о нашем учешћу у новој влади, мислим да то нико не може сада предвидјети, видјећемо сјутра”, казао је Марковић.
Мирчета Микић, члан Извршног одбора СНП-а из Никшића, тврди у изјави за Спутњик да је 90 одсто чланства те партије против тога да се уђе у владу коју ДПС подржава.
„Прије мјесец дана Извршни одбор наше партије у Никшићу је једногласно био против да будемо дио владе коју ДПС подржава. Онда је услиједила сједница Главног одбора, дошли су Владимир Јоковић и Драгослав Шћекић. И на томе Главном одбору већина је била против уласка у владу, али је извјештај са те сједнице кривотворен. Сада, по нашим сазнањима, у Главном одбору има девет делегате из Никшића, осам ће гласати мимо расположења чланства, Извршног одбора и Главног одбора у Никшићу, дакле за улазак у владу сјутра у Подгорици. Зато смо се одлучили да се сјутра окупимо испред сједишта СНП-а у Подгорици и то не дозволимо. Ако изгласају учешће у влади, тражићемо њихове оставке и промјену руководства партије. Ми смо 25 година били изложени прогону и тортури ДПС-а и да сада идемо заједно са њима, не иде брате. Мислим да су сви одбори наше партије у Црној Гори у истој ситуацији, чланство је против, али функционери су за улазак у владу“, каже Микић за Спутњик.
Функционер СНП-а Драган Ивановић казао је јуче да је руководство те партије расположено да буде дио нове 43. владе Црне Горе.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
РЕГИОН
Рудовић: Сви општински одбори СНП рекли „не“ мањинској влади са ДПС
Алекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Бару - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РЕГИОН
Бечић са протеста у Бару: Биће избора у Црној Гори /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала