- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта све у кући може да се реши уз помоћ обичног сапуна

CC0 / Pixabay / Сапуни
Сапуни - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Без обзира који тип сапуна више волите да користите за прање руку, добро би било да у кући свако има сапун у чврстом стању, јер уз помоћ њега многи проблеми могу да се реше — као што је заглављена фиока или шкрипање врата.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Отварање и затварање фиока

Ако ваше фиоке на неком комаду намештаја заглављују или се тешко отварају или затварају, утрљајте суви комад сапуна на њихове странице и доње клизаче. То посебно добро функционише с дрвеним фиокама.
Након овог третмана опет ће се отварати без муке.

Јастучић за игле

Када нешто шијете ручно, користите комад сапуна као јастучић за игле. Тако ће вам игле увек бити при руци, а истовремено ће током шивења лако и једноставно клизити кроз све врсте тканина.

Спречите да вам љубимци уништавају намештај

Показало се да кућни љубимци који грицкају намештај не воле укус сапуна. Како бисте их спречили да униште кауч или неки други кућни предмет, истрљајте га сапуном.
Мирис ће их одбити и штенци ће одустати од намере да уживају грицкајући неки од њих.

Поправите браву

Ако вам кључ запиње у брави или имате утисак да се тешко окреће, протрљајте га о комад сувог сапуна. Затим кључ вратите у браву и откључајте и поново закључајте неколико пута док се не отвори глатко.

Шкрипање шарки

Навлажите комадић сапуна, угурајте га између довратника и шарке која шкрипи па неколико пута отворите и затворите врата. Такође, можете утрљати суви сапун директно на шарку и након тога би иритантни звук требало да нестане заувек.
Ако на тераси или у кући као подну облогу користите подне даске, с временом би могле да почну да шкрипе. Проблему ћете доскочити ако навлажите комадић сапуна и нанесете га у пукотине између шкрипавих подних дасака.

Скидање прстена

Ако се прстен тешко скида с прста или се заглавио, натрљајте што већи део прстена и кожу око њега сувим комадом сапуна. Затим оперите руке и лагано под водом скините прстен, пренео је портал „24 сата“.
Парфем - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ДРУШТВО
Где је најбоље прснути парфем
Јутарње буђење — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
ДРУШТВО
Јутарње грешке које утичу на добро расположење
Човек са новчаником - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
ЕКОНОМИЈА
Шест навика због којих најчешће губимо новац
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала