- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина региструје нови пораст случајева вируса корона

© AP Photo / Shao Rui/XinhuaТестирање на вирус корона у кинеском граду Сијану
Тестирање на вирус корона у кинеском граду Сијану - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Кина региструје нови пораст случајева корона вируса широм земље, упркос уведеној политици „нулте толеранције“ у борби с пандемијом.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
У протекла 24 сата у Хонгконгу је забележено нових 25.150 случајева вируса корона и 280 смртних случајева, пише агенција Ројтерс.
Кинески премијер Ли Кећијанг у суботу је изјавио да та земља треба „константно да побољшава начин обуздавања епидемије“, али са друге стране, није дао назнаке да би Пекинг могао да ублажи меру „нулте толеранције“, преноси АП.
Премијер Ли позвао је на убрзање развоја вакцине против вируса корона и „јачање контроле епидемије“ у градовима у којима из иностранства долазе путници и роба.
Стратегија „нулте толеранције“ подразумева карантин и затварање читавих заједница, а понекад чак и градова када се региструје само неколико случајева.
Како се наводи, кинески званичници приписују овом приступу, заједно са стопом вакцинације која износи више од 80 одсто становништва, да је помогао у спречавању велике епидемије широм земље, преноси Танјуг.
Критичари са друге стране тврде да ова стратегија утиче на економију и спречава становништво да изгради природни имунитет.
У Пекингу нису пријављени нови случајеви корона вируса и град се углавном вратио у нормалу, иако се маске и даље носе на јавним местима у затвореном простору.
Тест - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2022
СВЕТ
Кина данас и сутра спроводи тестирање 14 милиона људи на ковид 19
Становници Лондона у ноћном клубу прославили укидање корона мера - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СВЕТ
Навала на дискотеке после укидања ковид мера у Аустрији /видео, фото/
Др Бранислав Тиодоровић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
ДРУШТВО
Тиодоровић: Корона вирус се полако адаптирао на људе, људи на вирус – пролеће доноси олакшање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала