- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

На молбу Макрона руска војска отвара хуманитарне коридоре из четири града у Украјини

© Sputnik / Илья ПиталевВојници ДНР код Маријупоља
Војници ДНР код Маријупоља - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
На молбу француског председника Емануела Макрона упућену руском лидеру Владимиру Путину, Оружане снаге Русије од 10.00 објављују прекид ватре и отварање хуманитарних коридора из Кијева, Маријупоља, Харкова и Сума, саопштио је Међуресорни координациони штаб за хуманитарно реаговање у Украјини.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
„Узимајући у обзир катастрофалну хуманитарну ситуацију и њено нагло погоршавање у градовима Кијев, Харков, Сума и Маријупољ, као и на личну молбу председника Француске Емануела Макрона председнику Русије Влаидмиру Путину Оружане снаге Русије из хуманих разлога објављују „режим тишине“ 7. марта 2022. године од 10.00 и отварање хуманитарних коридора“, наводи се у саопштењу.
Како се наводи, Русија ће уз помоћ дронова вршити контролу изласка становника из градова. Они су упозорили украјинску страну да не покуша још једном „превари Русију и цео цивилизовани свет“.
„Очекујемо конкретне кораке од званичних кијевских власти и руководства наведених градова“, истичу у штабу.
Подсетимо, председници Русије и Француске Владимир Путин и Емануел Макрон разговарали су јуче телефоном о ситуацији у Украјини.
Руска операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјина: Снажна експлозија у Луганску, руска војска објављује „режим тишине“ од 10.00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала