- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русинов је одбио да се одрекне Русије: „Због части!“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРоман Русинов
Роман Русинов - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Роман Русинов, руски аутомобилиста, одбио је услове које је Светска аутомобилска федерација (ФИА) понудила за његово даље такмичење, а основни је уклањање заставе Русије и наступ под неутралним статусом.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Русинов је био један од возача који се суочио са санкцијама, а ФИА је с тим у вези њему понудила на потпис протокол о „принципима мира и политичкој неутралности“.
„Данас сам ја, возач руског тима Г-драјв, одбио да прихватим дискриминаторне услове које је одредила Светска аутомобилска федерација“, навео је Русинов.
Он је даље образложио своју одлуку.
„Циљ сваког спортисте је да чује химну своје државе на победничком постољу. За десет година међународног искуства, наш тим је то урадио много пута. Подизали смо заставу Русије, слушали смо и певали химну Русије. Због својих навијача, својих тимских другова и спортске части, ја не желим да прихватим понуђене услове. Боље је уопште не возити“, истакао је Русинов.
А за даље – видеће.
„Разматрамо различите опције за пројекте развоја аутомобилског спорта у држави. Ја се надам да ћемо моћи да се вратимо међународном тркању када спортски дух и једнаки услови за све учеснике буду враћени“, навео је Русинов.
Руски возач Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СПОРТ
Никита се огласио о избацивању из Ф1: Игнорисана је моја жеља /фото/
Никита Мазепин - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
После увреда – млади Рус је добио и забрану из Британије
Руски хокејаши прослављају злато на ЗОИ у Пјонгчангу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
„Спорт није био под санкцијама ни у Хладном рату“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала