Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одбачен захтев за изузеће тужиоца, рочиште Беливуку у четвртак

© Sputnik / Лола Ђорђевић Специјални суд
Специјални суд  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Пипремно рочиште за суђење Вељку Беливуку и припадницима његове групе се наставља сутра након што одбачен захтев одбране за изузеће тужиоца Младена Ненадића.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Захтев за изузеће тужиоца за организовани криминал Ненадића стигао је данас у Републичко јавно тужилаштво по хитном поступку, јер је следеће припремно рочиште заказано за сутра.
Захтев је Републичко јавно тужилаштво одбацило и послало назад, уз образложење да захтев није поткрепљен доказима и да је то покушај одуговлачења поступка, преноси Блиц.
Припремно рочиште је јуче одложено јер је Беливуков бранилац Дејан Лазаревић затражио изузеће поступајућег заменика тужиоца за организовани криминал Саше Иванића, његовог колеге Бабића и главног тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића, као и председника судског већа Винке Берахе.
Потврђеном оптужницом ова група терети се за пет бруталних убистава, трговину дрогом, недозвољено држање и ношење оружја, силовање и отмицу.
У питању су убиства Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукичевића, Здравка Радојевића, Александра Глигоријевића Пукија и Милана Љепоје.
Беливук је оптужен за пет, а Марко Миљковић за четири тешка убиства.
За ова убиства оптужено је још 11 припадника групе.
Докази против ове групе заплењени су махом са апликације Скај за мобилне телефоне, међу њима аудио и видео снимци, као и фотографије бруталних убистава, а путем међународне правне помоћи оне су из Француске достављени нашим правосудним органима.
Група се терети да је од почетка 2019. до хапшења у фебруару 2021. године деловала под велом Партизанове навијачке групе "Принципи".
Припадници групе су , како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и где ће се дрога стављати у промет.
У јануару је покренута још једна истрага против Беливука, Миљковића и Ивановског као и њихових жена и Беливукове таште због сумње да су прали новац који потиче од криминалних активности ове групе.
Против Беливука, Миљковића и појединих припадника ове групе од јануара се води истрага и за убиство Горана Михајловића.
Црногорско тужилаштво такође води истрагу против Беливука и Миљковића због два убиства и једне отмице у Црној Гори.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала