- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Представнички дом ПС БиХ подржао укидање акциза на гориво и смањење ПДВ-а

CC0 / Pixabay / Бензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Представнички дом Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине усвојио је Предлог закона о изменама закона о акцизама у БиХ, којим се укидају акцизе на нафтне деривате у трајању од шест месеци.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Закон је разматран по хитној процедури, а подржан је једногласно.
Да би измене Закона ступиле на снагу, потребно је да их потврди Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.
Посланици у Представничком дому нису подржали Предлог закона о забрани злоупотребе појма геноцид, који су у парламентарну процедуру упутили СНСД и Српски клуб.
За закон је гласало 16 посланика, док је против био 21 парламентарац странака са сједиштем у Сарајеву, због чега су посланици СНСД-а и Српског клуба напустили сједницу.
Шеф Српског клуба Ненад Стевандић изјавио је да је овај дом, одбивши Предлог закона о забрани злоупотребе појма геноцид, одбацио могућност да сви грађани у БиХ буду равноправни.
Није усвојен ни Предлог закона, посланика Сњежане Новаковић Бурсаћ, Небојше Радмановића, Обрена Петровића, Сање Вулић, Драгана Богданића и Љубице Миљановић о допуни Закона о порезу на додату вредност којим би ПДВ на основне животне намирнице и лекове био смањен са 17 на 10 одсто.
Усвојен је Предлог закона о допунама Закона о ПДВ-у посланика Мирка Шаровића који подразумева смањење ПДВ-а на пет одсто.
Шеф Клуба посланика СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је поново активирана већина СДА са СДС, ПДП и ДНС, што је поручено одбијањем законских предлога које су предложили СНСД и Српски клуб, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала