- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пушилин: Кијев одбија да помогне украјинским јединицама опкољеним у ДНР

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЛидер ДНР, Денис Пушилин
Лидер ДНР, Денис Пушилин - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Кијев је одбио да пружи помоћ јединицама Војске Украјине које су опкољене снагама ДНР, изјавио је лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Штабови који би могли да координирају активности појединих јединица су уништени. Према нашим сазнањима, Кијев је одбио било какве покушаје ослобађања оних јединица које се већ налазе у обручима или полуобручима. Због тога су препуштени сами себи", рекао је Пушилин. на Првом каналу.. Према његовим речима, највећи део украјинске војске у Донбасу је спреман да се повуче из непријатељстава, али их кочи страх од националних батаљона.
Према његовим речима, Маријупољ је блокиран и у току је ослобађање градских четврти, уз прецизна дејства снага ДНР.
„Што се тиче жаришта, која су у тако тешкој ситуацији у оквиру офанзивне операције, што се тиче Маријупоља, град је блокиран, ослобађање се наставља, почев од предграђа све до квартова унутар Мариупоља. Обруч се сужава“, рекао је Пушилин за руски Први канал.
Он је нагласио да би муњевито брза операција довела до великог броја цивилних жртава, због чега јединице ДНР делују пажљиво и прецизно, уништавајући места на којима се гомилају националистички батаљони.
„ДНР наставља чишћење Волновахе, још наилазимо на украјинске диверзантске групе“, додао је лидер ДНР.
Према његовим речима, интезитет украјинских напада на насеља у ДНР се смањује због тога што су снаге ДНР успеле да пресеку испоруке наоружања украјинским војницима у Донбасу.
Пушилин је нагласио да ДНР предузима све потребне кораке да се нормализује хуманитарна ситуација у ослобођеним насељима.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Мантра да је Русија ујединила Запад — велика лаж
Зграда председништва у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Кијев тражи од Берлина да организује састанак Путина и Зеленског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала