- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шон Пен тражи од Пољске авионе за Зеленског

Шон Пен - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Амерички глумац Шон Пен, који се састао спредседником Украјине Владимиром Зеленским, затражио је да пољски борбени авиони буду послати у Украјину.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Управо сам разговарао са шефом кабинета председника Зеленског, Андријем Јермаком. Због застоја у бирократском ланцу између наше Беле куће и пољске владе хитно потребни авиони још нису испоручени Украјини", написао је глумац на Твитеру.
Пен је својој публикацији приложио фотографију на којој комуницира са Јермаком путем видео линка.
Шон Пен је био у Украјини на снимању документарног филма. Крајем фебруара, глумац се тамо састао са Владимиром Зеленским, током руске војне операције демилитаризације Украјине. Неколико дана касније, глумац је на Твитеру објавио да напушта Украјину и да мора да пешачи „миљама” до пољске границе.
Раније је Министарство иностраних послова Пољске саопштило да не може самостално да пребаци борбене авионе у Украјину и понудило је да пребаци своје ловце МиГ-29 америчкој влади у ваздухопловну базу Рамштајн.
Потпарол америчког министарства одбране Џон Кирби рекао је да НАТО не сматра „предлог Пољске разумним“, те даизгледи за слање борбених авиона из америчких и НАТО база у Немачкој „покрећу озбиљну забринутост за целу алијансу“.
И амерички државни секретар Ентони Блинкен је рекао да САД не разумеју зашто Пољска жели да пошаље МиГ-29 Украјини тако што ће их пребацити у САД.
Раније је председник Русије Владимир Путин рекао да ће Руска Федерација одлуку о увођењу зоне забране летова изнад Украјине сматрати учешћем у оружаном сукобу.
Према његовим речима, то се односи на „сваку државу са чије територије постоје претње руским војницима.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
РУСИЈА
Блинкен: Пољски „мигови“ не могу да иду у Украјину преко САД и НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала