- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Стивен Спилберг критиковао измене у додели Оскара

© AP Photo / Chris PizzelloСтатуе Оскара
Статуе Оскара - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
Пратите нас
Чувени редитељ Стивен Спилберг поделио је своје мишљење о одлуци да се више не емитује додела награда у осам категорија Оскара.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
У фебруару је објављено да осам од 23 награде, на 94. додели Оскара неће бити емитовано у покушају да се телевизијски догађај поједностави и учини „узбудљивијим".
Ове категорије ће бити објављене пре почетка емисије у 17 часова, и уручивање признања неће бити емитовано на телевизији.
Овај потез је изазвао различите реакције међу личностима из филмске индустрије, а Стивен Спилберг се огласио и рекао да се „не слаже са одлуком коју су донели организатори ".
„Чврсто верујем да је наш посао - посао који захтева највећи ниво сарадње на свету. Сви заједно снимамо филмове, постајемо породица у којој је један занат неопходан као и други. Осећам да на додели Оскара не треба да буде оних изнад црте, и оних - испод црте. Сви смо на истој линији у послу и дајемо најбоље што можемо како бисмо испричали најбоље приче. То за мене значи да нам је свима место - на истој локацији и у истом времену", рекао је Спилберг.
Осам категорија, чија додела ове године неће бити емитована на телевизији су кратки документарни филм, монтажа, шминка и фризура, оригинална музика, дизајн продукције, кратки анимирани филм, кратки филм - уживо и звук, преноси РТС.
Спилбергова „Прича са западне стране“ номинована је у категоријама за дизајн продукције, кинематографије, костима и звука, као и за најбољи филм и режију.
Додела Оскара заказана је за недељу, 27. марта.
Редитељ Стивен Спилберг - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
КУЛТУРА
Линч и Спилберг: Неочекивана сарадња на заласку две бриљантне каријере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала