- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гори су од нуклеарне бомбе“: Боливија осудила извештавање западних медија о Украјини

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Боливије Ево Моралес
Председник Боливије Ево Моралес - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Убиство неколико хиљада проруских грађана у Украјини од стране националиста је злочин против човечности, а извештавање западних медија о ситуацији у тој земљи је горе од нуклеарне бомбе, изјавио је бивши председник Боливије Ево Моралес.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Према његовим речима, разлог за оно што се дешава у Украјини су политичка ширења НАТО-а под вођством САД. Америка у том сукобу тражи прилику да окружи Русију војним присуством, навео је Моралес у интервјуу за Спутњик.
„Али, то није главно питање. Има и расизма, национализма. Од 2014. године у Украјини је страдало 14.000 људи. Проруски људи су убијени. Ово је злочин против човечности. Где су медији ове осуде чињенице?“, истакао је бивши лидер Боливије.
Политичар је западне медије назвао лицемерним.
„За мене су десничарски медији гори од атомске бомбе. Сваког дана, сваке ноћи трују и уништавају народе, посебно млађу генерацију. Медији треба да буду усмерени на заштиту живота, социјалну правду, да буду усмерени на образовање, на заштиту права. Али они то не чине“, сматра Моралес.

Европа цензурише медије који говоре истину о Украјини

Истовремено, Европа покушава да ућутка медије који говоре истину о догађајима у Украјини, где су националисти убили хиљаде људи, а НАТО је својим ширењем изазвао заоштравање, напоменуо је он.
„То је двоструки стандард. Цензуришу медије док говоре о слободи говора. Не могу да разумем како одређене европске институције које прокламују демократију и слободу говора сада затварају медије који говоре истину. Медији који представљају империјализам говоре било какве лажи, покушавају да изазову сукоб између земаља, али медији који говоре истину су цензурисани, принуђени су да ћуте“, закључио је Моралес.
Подсетимо, Европска унија је 2. марта забранила дистрибуцију сигнала и садржаја телевизије „РТ“ и Спутњика у позадини руске операције демилитаризације и денацификације Украјине.
РТ Франс RT France  - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2022
РУСИЈА
„РТ Франс“ тражи од суда ЕУ да поништи одлуку о блокади
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала