- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Моралес: Америка изазива ратове како би продавала наоружање

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЕво Моралес: Ово је геноцид!
Ево Моралес: Ово је геноцид! - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
САД провоцирају ратове да би продале оружје и завладиле природним ресурсима, ситуација око Украјине није изузетак, рекао је бивши боливијски председник Ево Моралес у интервјуу Спутњику.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана

„САД увек изазивају ратове да би продале оружје, отвориле војне базе како би завладале природним ресурсима. Навешћу једну чињеницу: 1932. почео је рат између Боливије и Парагваја, али то је био рат између САД и Енглеске. САД су преко приватне компаније имале контролу над продајом горива. САД су продавале гориво Парагвајцима и Боливијцима. САД су продавале оружје Боливији и Парагвају. САД траже начине да продају оружје и завладају ресурсима. У Ираку, Авганистану, Либији су урадили исто“, рекао је Моралес.

Према речима политичара, у сукобу око Украјине САД такође траже прилику да приграбе ресурсе ове земље.
„И не само ресурсима Украјине, већ и могућношћу да се Русија окружи војним присуством“, додао је он.
„Онај ко има највише наоружања и ко је организован као НАТО не треба да покушава да доминира, да нас дели, да нам краде ресурсе“, рекао је бивши председник.
Русија је 24. фебруара покренула специјалну операцију чији је циљ демилитаризација и денацификација Украјине, као и „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе, нема претње по цивилно становништво.
Запорошка атомска централа под контролом руске војске - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
РУСИЈА
Амерички Конгрес усвојио закон о забрани увоза руских енергената
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала