- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британија дала сулуд услов руском милијардеру – „национализација“ или пропаст!

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРоман Абрамович
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
Пратите нас
Роман Абрамович, власник енглеског Фудбалског клуба Челси, у светлу одмазде према Русима због дешавања у Украјини, желео је да у миру прода клуб и спречи даље последице, али – Британци то нису дозволили.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Абрамовичу су уведене личне санкције, замрзнута му је имовина у Британији и славни клуб је постао талац тога – иако је руски милијардер свим силама желео да се то не деси.
Британци су санкцијама „заробили“ клуб и онемогућили нормалан процес продаје, за који је Абрамович рекао да ће као производ донети новац даље намењен за помоћ угроженима у сукобима у Украјини.
Али, то није довољно.
Челси је добио жестоке забране, навијачи неће моћи да купују карте, није дозвољена продаја дресова, забрањени су и трансфери и процеси обнављања уговора са играчима, што даље значи пропаст клуба.
Британци су у свему отишли и корак даље, стављајући Абрамовича пред свршен чин креирањем трагикомичних услова за продају клуба.
„Челси може да буде продат ако Абрамович дозволи британској власти да преузме контролу над процесом продаје“, пренео је новинар британског Телеграфа Мет Лоу.
Уз све, наведено је да ништа од производа продаје не сме да буде на корист руском милијардеру, на шта се он већ обавезао саопштењем у ком је најавио продају клуба, али за Британце реч није довољна.
Челси ће моћи да исплати плате свим запосленима, укључујући играче и тренерско особље. Биће му дозвољено да плати ‘разумне’ трошкове путовања на утакмице, све док они не прелазе 20.000 фунти. Такође, подразумева плаћање мечева на домаћем терену до 500.000 фунти.
Како би било спречено урушавање славног клуба који је Абрамович градио од 2003. године, он је готово приморан да се одрекне свог права, као власника, да прода клуб, већ мора да овласти Владу Велике Британије да то учини – и да сама бира коме ће клуб бити продат.
У овом случају, Британија на „велика врата“ враћа принцип национализације имовине и укида приватну својину као људско право, што је незабележен случај у историји спорта који наставља да буде оруђе за политичку борбу.
Секретарка за културу Надин Дорис огласила се саопштењем на друштвеним мрежама, у којем је навела да ће власти учинити све да заштите клуб.
„Влада је данас најавила даље санкције појединцима повезаним са руском Владом. На овој листи је Роман Абрамович, власник фудбалског клуба Челси. Наш приоритет је да позовемо на одговорност оне који су омогућили Путинов режим. Данашње санкције очигледно имају директан утицај на Челси и његове навијаче. Напорно смо радили да осигурамо да клуб не буде непотребно оштећен овим важним санкцијама, док ће Абрамович, што је најважније, бити лишен користи од његовог власништва. Знам да ово доноси неизвесност, али Влада ће радити са лигом и клубовима како би фудбал наставио да се игра. Фудбалски клубови су културна добра и темељ наших заједница. Посвећени смо њиховом заштити“, навела је Дорис.
Томас Тухел - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СПОРТ
Навијачи показали поштовање Абрамовичу, а Тухел – негодује /видео/
Олигарх Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Британци увели санкције, Абрамович не може да прода Челси
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала