- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезде су угасиле светлост у Паризу

© AP Photo / Manu FernandezНејмар
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2022
Пратите нас
Пари Сен Жермен доживео је нови бродолом на евросцени, иако је све указивало да је на идеалном курсу! Поново су уложене стотине милиона евра у јуришу на толико жељени трофеј Лиге шампиона, али је још једном уследило сурово отрежњење и доказ да новац није гаранција за успех.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Блицкриг Реала пресудио је „свецима“ у осмини финала Лиге шампиона и управо су звезде пребогатог француског клуба биле те које су угасиле светла Париза.
Парижани су повели преко Килијана Мбапеа у 39. минуту, који је у првом сусрету у Паризу поставио коначних 1:0 и чинило се да је „краљ“ пред елиминацијом.
Ипак, нису се предавали Бензема, Модрић и другови, већ су почетком другог полувремена определили за висок пресинг који је натерао голмана Пари Сен Жермене Ђанлуиђија Донаруму.
Актуелни првак Европе и један од најперспективнијих чувара мреже који је доведен како би се пребогати Парижани лакше домогли „ушатог пехара“, направио је почетничку грешку када је уместо да испуца једну безазлену лопту, закомпликовао себи живот и дозволио Бенземи да га натера на грешку у петерцу.
Реал је стигао до изједначења на невероватно јефтин начин и тада је дошло до жестоког пада у игри француског тима. Напрасно су се угасиле све звезде ПСЖ-а. Нестале су! Месија није било на терену, био је „невидљив“, а Модрић, који ускоро пуни 37 година ставио га је „у џеп“.
Бензема је био кобан по ПСЖ у 76. и 78. минут, чиме су и дефинитивно разбијене све наде да би клуб са Парка Принчева могао у четвртфинале, већ се тамо наћи краљевски клуб који у својим витринама има импресивних 13 титула владара Старог континента.
Да су звезде угасиле светло у Паризу можда је и најбоље дочарала информација коју је пласирао угледни мадридски спортски дневник „Марка“ откривши да је у свлачионици умало избила туча између Нејмара и Донаруме.
Наводно је Бразилац замерио талентованом голману на почетничкој грешци, али му овај није прећутао већ га је окривио за други гол Реала када је Нејмар изгубио лопту, после чега је уследила контра Мадриђана крунисана голом.
Само 120 секунди Карим Бензема је показао да је немилосрдни егзекутор и да се неоправдано није нашао у ужем избору за „Златну лопту“, јер све оно што ради за Реал из утакмице у утакмицу, недвосмислено потврђује да је Француз једна од најбољих „деветки“ света тренутно, ако не и најбоља.
Пари Сен Жермен је током лета уложио астрономске суме како би додатно појачао „дрим-тим“.
Иако су Меси, Рамос и Донарума стигли као слободни играчи, јасно је да су њихове плате огромне и да су доведени искључиво због атака на Лигу шампиона, јер им за Лигу 1 апсолутно нису потребни. Могу и без њих.
Ипак, поново је на снази виђено правило да милиони не играју фудбал да папрено плаћене звезде на терену не делују као тим, да не „дишу сви као један“, већ свако игра за себе.
Тужно је било видети Нејмара, Месија, Мбапеа, Ди Марију, како солирају на травнатој подлози „Сантијаго Бернабеуа“, док се париска светла гасе.
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Станковић би да „препише“ добитну комбинацију – али гледају га „полицајци“
Марко Миловановић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Како без незаменљивог – све очи упрте у црно-белог „младог лава“
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СПОРТ
Хет-трик Бенземе, катастрофа ПСЖ-а – Реал после чудесног преокрета у четвртфиналу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала