- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Издајник“ се вратио на „место злочина“ – почело је увредама, а завршило се неочекивано /видео/

© AP Photo / Matt SlocumАустралијски кошаркаш Бен Симонс током дуела Бруклина и Филаделфије
Аустралијски кошаркаш Бен Симонс током дуела Бруклина и Филаделфије - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
Аустралијски кошаркаш Бен Симонс вратио се у Филаделфију први пут од одласка у Бруклин, а дочекан је увредама од стране навијача. Међутим, његови саиграчи су се побринули да публика буде ућуткана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Симонс је последњег дана прелазног рока у НБА лиги напустио Филаделфију после скоро годину дана катастрофалних односа са саиграчима и навијачима.
Он је након прошлогодишњег плеј-офа прекинуо готово сав контакт са свима у 76ерсима, који су чекали неколико месеци како би га трејдовали, а 10. марта се први пут вратио у град из којег је недавно отишао.
„Прозивке“ су кренуле и пре утакмице, када је Симонс, који је окарактерисан као издајник од стране целе Филаделфије, „ухваћен“ на путу до дворане.
Ништа другачије није било ни на загревању, а ни током утакмице, коју, додуше, Симонс није играо, јер још није спреман – ни физички ни психички, како је наведено – да дебитује ове сезоне.
Међутим, овакав расплет није пуно сметао младом Аустралијанцу, који се, барем колико се могло видети, није обазирао на вређања.
А онда су његови саиграчи, пре свега Кајри Ирвинг и Кевин Дурент, решили да демонстрирају силу над 76ерсима и МВП кандидатом Џоелом Ембидом и доскорашњим саиграчем Џејмсом Харденом.
Ембид је на крају имао 27 поена и 12 скокова, али на 5/17 из игре, док је Харден заврши оса 11 поена и пет асистенција, на 3/17 из игре.
„Утишали су се од половине утакмице. Баш је било тихо пред крај. Више нисмо чули повика о Бену Симонсу. Овде су се чак јаче чули навијачи Нетса“, изјавио је Кевин Дурент после утакмице и додао:
„Бен је наш брат. Мислим да им је било тешко да вређају Бена Симонса када су баш толико губили“.
Бруклин је победио Филаделфију са потпуно неочекиваних 129:100 на нимало угодном гостовању, а Кеј Ди је постигао 25 поена уз 14 скокова и седам асистенција, Кајри Ирвинг је био сјајан са 22 поена и пет асистенција, док је кош бивше екипе затрпао Сет Кари са 24 поена на чак 10/14 из игре.
Овај меч према квалитету није оправдао очекивања, али је тензија свакако била на високом нивоу.
Да ли је ово била увертира за бруталну плеј-оф серију на Истоку за неколико месеци? Сазнаћемо ускоро.
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2022
СПОРТ
Чудовиште, звер и МВП – из Србије /видео/
Кајри Ирвинг (десно) у загрљају Ајзее Томаса - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2022
СПОРТ
Нестварно вече америчког бунтовника – сада је раме уз раме са Џорданом
Шекил О'Нил и Владе Дивац - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
СПОРТ
Пола века Супермена који је свог Лекса Лутора нашао у Пријепољу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала