- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оружане снаге Русије уништиле 3.593 украјинска војна објекта

Игор Конашенков
Игор Конашенков - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
Пратите нас
Током специјалне операције у Украјини, руске оружане снаге уништиле су 3.593 непријатељска војна објекта, рекао је новинарима у суботу генерал-мајор Игор Конашенков, портпарол Министарства одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Током операције су онеспособљена укупно 3.593 војна инфраструктурна објекта Украјине“, рекао је генерал.
Игор Конашенков је прецизирао да је уништено 126 беспилотних летелица, 1.159 тенкова и других борбених оклопних возила, 118 вишецевних ракетних система, 436 оруђа пољске артиљерије и минобацача, 973 јединице специјалних војних возила, као и 61 хеликоптер.
Према његовим речима, руска авијација је за један дан уништила 79 објеката војне инфраструктуре у Украјини.
„Оперативно-тактичка, војна и беспилотна летелица погодила је 79 објеката војне инфраструктуре Украјине, укључујући: четири командна и контролна центра и комуникациони центар, два противваздушна ракетна система, три вишецевна ракетна бацача, једну станицу за електронско ратовање, шест складишта муниције и горива и мазива и 54 војне технологије“, рекао је Конашенков.
Групе ЛНР и Оружаних снага Русије настављају напредовање и стижу до нових граница, ослобођени су нови пунктови, рекао је Конашенков.
Оружане снаге Руске Федерације, настављајући офанзиву на широком фронту, успоставиле су контролу над насељима Новоандрејевка, Кириловка и стигле на линију Новомајорское – Павловка – Николское – Владимировка – Благодатное. Напредак за дан био је 12 километара. Групација трупа Луганске Народне Републике преузела је контролу над насељима Омладина, Возгорје и заузела јужни и централни део насеља Попаснаја. Напредни одреди Луганске народне милиције стигли су до предграђа града Северодоњецка“, рекао је Конашенков.
Снаге ДНР ослободиле Волноваху - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјинска војска гађала руски цивилни брод у Азовском мору; На мети и болница у Волновахи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала