- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополит Јоаникије: Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина

© Sputnik / Дејан СимићМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије оценио је данас да се православни народ у Украјини међусобно завадио, што је познато и у Црној Гори која је „пројектована да буде мала Украјина“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Митрополит Јоаникије изјавио је да су догађаји у Украјини последице безбожништва које се дубоко укоренило.
„Многи светски мешетари су, наравно, ту гледали свој интерес. Као што видите, премного је лажи. Ми морамо да саосећамо са православним народом у Украјини, пре свега да се молимо Богу за тај народ, који се, нажалост, међусобно завадио. А то нам не делује непознато: и код нас је много подела и завађа. Па и Црна Гора је пројектована да буде мала Украјина“, упозорио је митрополит Јоаникије.
Поручио је да се нада да ће се стање у Украјини брзо смирити.
„Данас је најтеже Украјинској православној цркви, нашој браћи коју предводи блажењејши митрополит Онуфрије. То је канонска црква која је у јединству са Московском патријаршијом и са свим другим православним црквама у васељени. Њима је најтеже“, рекао је Јоаникије, објављено је на сајту Митрополије.
Позвао је верне на прикупљање помоћи православној браћи у Украјини, што су они чинили већ у току данашњег богослужења, преноси Митрополија црногорско-приморска.
„Тамо су дубоки корени православља. Тамо је велики ослонац целог православља. И сви православни треба да се моле да дође до мира у братској Украјини“, закључио је митрополит Јоаникије.
Митрополит Јоаникије служио је данас, на Недељу Православља, уз саслужење подгоричког свештенства, Свету службу божију у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
РЕГИОН
Црна Гора донира заштитне прслуке и балистичке шлемове Украјини, нуде и донацију сувих оброка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала