- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чекао је Ушкета, али га није дочекао: „Збогом маестро!“

© Фото : YoutubeScreenshot@Elta HDНебојша Вучићевић Ушке
Небојша Вучићевић Ушке - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
Пратите нас
У дану када ће Небојша Ушке Вучићевић заувек напустити овај свет, требало је да се појави на „Златној лиги“ у Раковици, где га је чекао организатор поменутог такмичења Дражен Остојић. До тог сусрета, нажалост, није дошло јер је на Звездари легендарни фудбалер Партизана само пао на терен и више никада није устао.
Срце велико као Калемегдан, мангаша из Господар Јованове, заувек је престало да куца.
У разговору за Спутњик, Дражен је објаснио како га је један позив „заледио“, после чега више ништа није били исто.
„Никада нећу да заборавим тај петак вече, када ме је назвао мој друг Пеле и питао: 'је ли, Дражене, је л' се то код тебе десило?'' Одговорио сам да не знам о чему прича, а онда ми је он саопштио: 'Умро је Ушке на термину, па сам мислио да је код тебе на Златној лиги'. Моментално сам прекинуо везу и позвао Горана Каденића Кадену, алфу и омегу ветерана ФК Партизан, да проверим, а мисли су ми ишле на страну да се само неко глупо шали. Међутим, када ми је Кадена потврдио - нека туга ми се створила у срцу и не напушта ме ни дан-данас. Као да ми је Ушке био род", рекао је Остојић.
Преко деценију је Дражен уживао у мајсторијама „професора Ушкета“, отуда толика љубав и поштовање.
„У ствари, знали смо се само са тог малог фудбала који је играо у мом такмичењу. Довољно је ипак то било, очигледно, да се заволи мајстор игре на петопарцу, слободно могу да кажем један од најбољих које сам гледао и имао ту част да игра код мене и да играм против њега", каже наш саговорник.
Остојић додаје да је пре само 15 дана имао сам прилику да, испоставиће се, последњи пут, ужива у мајсторијама легендарног фудбалера.
„Са два гола практично је сам победио Градску чистоћу (2:1), онако са лакоћом и осмехом, као да је имао 29, а не 59 година. Планирам, наравно у договору са његовом породицом и саиграчима, да већ од ове године традиционална награда за најбољег играча Златне лиге носи назив 'Трофеј Небојше Ушкета Вучићевића'. Било би то наше мало за његово много што је пружио и показао на терену и поред њега за ових 13 година колико постоји наше такмичење. Збогом маестро", рекао је Дражен.
Небојша Вучићевић Ушке (преминуо 11.3.2022) - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СПОРТ
„Дорћолски мангаш – играо је са кајлом око врата, а судбина је хтела да умре с лоптом“
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2022
СПОРТ
Станковић најавио „грмљавину“ и једну битну промену у Звезди
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2022
СПОРТ
Туга! После Ушкета преминуо још један бивши фудбалер Партизана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала